Craiova este cel mai mare oraș din Conferința Oltenia cu aproape 300.000 de locuitori ale căror nevoi, pe timp de criză, sunt imense. Criza COVID-19 a avut un impact major în oraș, în consecință, foarte mulți locuitori nu au avut acces la servicii sociale, alimente, kituri de igienă, precum și proceduri de monitorizare a sănătății. În acest context, ADRA Internațional, ADRA Europe, ADRA Olanda și Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România în parteneriat cu ADRA România se alătură campaniei naționale organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din orașul Craiova, în perioada 14 noiembrie – 14 decembrie 2022.
Scopul campaniei „Oameni pentru oameni” este de a susține un număr de 750 de persoane vulnerabile care au avut de suferit din cauza dificultăților generate de prezența virusului COVID-19, în parteneriat cu Primăria orașului Craiova, din județul Dolj.
Proiectul „Intervenție umanitară COVID-19”, implementat pentru locuitorii orașului Craiova, se desfășoară timp de 30 de zile, începând cu data de 14.11.2022, în parteneriat ADRA Internațional (7.500 USD), ADRA Europe (5.000 USD), ADRA Olanda (5.000 USD) și Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România (5.000 USD) (Birouri de finanțare) și ADRA România (Birou de implementare).
Obiectivul proiectului „Intervenție umanitară COVID-19”, cu o valoarea totală de 22.500 USD, îl constituie asistarea unui grup format din locuitori ai orașului Craiova, constituit dintr-un număr de 750 de persoane, care vor beneficia de asistență umanitară, respectiv alimente și kituri de igienă. Totodată, se vor oferi ecografii și consultații gratuite pentru femeile însărcinate, se va acorda sprijin pentru criza alimentară și inflație și se va promova un stil de viață sănătos în rândul populației, prin amenajarea de corturi sanitare gratuite, unde oamenii pot primi analize gratuite și consiliere de sănătate post COVID-19.
„Suntem recunoscători lui Dumnezeu și mulțumim mult ADRA pentru ajutorul pe care l-ați oferit realizării proiectului social din orașul nostru. Craiova este cel mai mare oraș din Conferința Oltenia cu aproape 300.000 de locuitori ale căror nevoi, în aceste timpuri de criză, sunt multiple. Printr-o relație strânsă cu autoritățile locale, am obținut o listă cu aproape 1.700 de persoane care au dificultăți majore cu privire la asigurarea unui trai decent. Pe lângă acestea, un grup țintă este reprezentat de refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului și s-au stabilit aici. Iată de ce, într-o mare de nevoi ca acestea, decizia dumneavoastră de a susține un proiect din cadrul campaniei ”Oameni pentru oameni” este providențială pentru noi și ne-a încurajat să privim cu optimism în viitor. Apreciem profund ajutorul oferit de către ADRA și dorim ca Dumnezeu să vă ofere belșug de binecuvântări pentru a susține în continuare inițiative asemănătoare!”, a declarat George Sbîrnea, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România – Conferința Oltenia.
„Oportunitatea de colaborare cu ADRA România pentru a veni în sprijinul persoanelor cu risc social și al refugiaților ucraineni este extraordinară și împlinește o nevoie locală urgentă în Craiova. Efortul pluripartit depus la spitalul organizat la teatru de către Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România este fără precedent și mă încântă. ADRA are puterea de a transforma în bine realitatea”, a declarat Daniel Brînzan, Director Departament Misiune Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.
„Apreciem promptitudinea și entuziasmul cu care birourile ADRA precum ADRA International, ADRA Europe și ADRA Olanda au răspuns la invitația biroului nostru de a participa la strângerea de fonduri în vederea implementării segmentului de activități sociale din cadrul campaniei „Oameni pentru oameni„. De asemenea, salutăm inițiativa și contribuția financiară a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Romania, de a chema partener pe ADRA România în implementarea campaniei din Craiova. Toate acestea au contribuit la creșterea impactului în comunitatea locală, iar partenerii și-au atins obiectivul propus”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.
ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, este activă în mai mult de 118 de ţări şi este condusă după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.
ADRA Europe oferă ajutor și asistență pentru dezvoltare persoanelor indiferent de etnie, afiliere politică, gen sau religie. Prin parteneriatul cu comunitățile, organizațiile și guvernele locale, sunt capabili să livreze programe relevante din punct de vedere cultural și să construiască capacități locale pentru o schimbare durabilă. ADRA este brațul umanitar global al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – parte a comunității adventiste puternice de 20 de milioane de persoane, cu sute de mii de biserici la nivel global și cea mai mare rețea integrată de asistență medicală și educație din lume.
Începând cu anul 1991, ADRA Olanda finanțează proiecte în țările partenere, contribuind cu sprijin financiar și ajutor în regim de urgență prin planuri pe termen lung, luptând împotriva sărăciei și a nedreptății, susținând egalitatea de șanse, siguranța juridică și libertatea de alegere.
Misiunea credincioșilor adventiști este aceea de a-i ajuta pe oameni să găsească libertate și vindecare în Isus Hristos, prin cunoașterea Scripturii. Din punct de vedere practic, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea promovează un stil de viață sănătos și desfășoară o bogată activitate socială, culturală și filantropică. În România funcţionează mai multe instituții adventiste de învățământ: o universitate, licee, școli și grădinițe. Postul de televiziune Speranţa TV şi Radio Vocea Speranței aparțin de asemenea Bisericii. La nivel global, adventiștii patronează al doilea cel mai mare sistem educațional privat și cea mai mare rețea de instituții medicale și educaționale din mediul protestant. Întrucât adventiștii au fost pionieri globali în afirmarea libertăților de conștiință și religie și de asemenea lideri în comunicare, oferim mai jos declarațiile oficiale ale Bisericii cu privire la pace: https://adventist.ro/pace/
https://adventist.ro/pace-in-lume/https://adventist.ro/apel-la-pace-al-bisericii-adventiste-de-ziua-a-saptea/
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România