Caută
Close this search box.

ADRA România primește finanțare de 30.000 USD pentru proiectul ”Răspuns Inițial COVID-19 pentru alimente și igienă”

Birourile ADRA International, ADRA Europa și ADRA România sprijină victimele colaterale ale coronavirului din România.

Încă din data de 8 martie 2020, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România desfășoară activități umanitare pentru victimele colaterale ale coronavirului din România în cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”.

Acum, prin finanțarea de 30.000 USD acordată de către birourile ADRA International, ADRA Europa și ADRA România vor fi oferite pachete umanitare în conformitatea cu standardele în vigoare pentru 1.825 de persoane, timp de 2 luni, în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2020, în cadrul proiectului nou ”Răspuns Inițial COVID-19 pentru alimente și igienă” (Initial Response COVID-19 Food & Hygiene Initial Response – EM #20-050), beneficiarii provenind din familii vulnerabile, din zonele Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania, persoane recomandate și selectate de către primăriile și școlile locale, dosare de eligibilitate validate de către coordonatorii și responsabilii ADRA zonali.

Fără îndoială, recentul context provocat de virusul COVID-19 are potențialul de a provoca daune exterioare. La început, ne-a afectat sănătatea fizică, apoi, pe măsură ce măsurile de protecție s-au întețit, ne-a afectat psihic și emoțional. Potrivit unui raportul ONU, la finalul pandemiei de coronavirus, peste jumătate dintre cei 7,8 miliarde de locuitori ai planetei ar putea trăi în sărăcie. ”Criza economică are potențial să fie chiar mai severă decât criza sanitară” a spus profesorul australian Christopher Hoy, implicat în cadrul acestui raport.

Dar până să se ajungă acolo, familiile cu venituri reduse sunt deja puternic afectate de această criză mondială. De obicei persoanele provenite din medii defavorizate nu ocupau poziții care să fie mai nou introduse pe mediul online și ca atare se află acum în situații critice. Oricum trăiau de pe o zi pe alta, cu salarii minime, zilieri, cu familii numeroase, în condiții precare. Rămași fără loc de muncă, majoritatea membrilor acestor familii nu mai au bani ca să-și plătească chiriile, nu mai au ce pune pe masă în fața copiilor, nu își mai permit luxul de a avea sărbătoare în casă. Singura măsură de precauție pe care și-o pot permite este autoizolarea, sau mai degrabă doar izolarea fiind forțați de împrejurări și nu neapărat ca alegere personală. Probabil ar mai ieși la lucru, dar nu au unde.

ADRA România dorește să minimizeze riscurile pentru aceste categorii de persoane. Înțelegând imposibilitatea financiară și riscurile sociale la care sunt expuși, ADRA România a deschis un nou proiect, pe termen scurt, ca intervenție de criză. ”Răspuns Inițial COVID-19 pentru alimente și igienă” (Initial Response COVID-19 Food & Hygiene Initial Response – EM #20-050) va asigura alimente și produse de igienă de bază pentru 1.825 de persoane din toate zonele României, pentru 2 luni, pe perioada stării de urgență cu măsurile restrictive aferente, proiectul fiind finanțat în mare parte de către ADRA Internațional la care se adaugă contribuția ADRA Europa și ADRA România.

Ajutorul umanitar ADRA România în cadrul proiectului ”Răspuns Inițial COVID-19 pentru alimente și igienă” (Initial Response COVID-19 Food & Hygiene Initial Response – EM #20-050), este efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care acționează conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale.

În cadrul proiectului ”Răspuns Inițial COVID-19 pentru alimente și igienă” (Initial Response COVID-19 Food & Hygiene Initial Response – EM #20-050), special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Implementarea proiectului ”Initial Response COVID-19” a început deja, iar mobilizarea voluntarilor a fost fantastică. În mai puțin de o săptămână cele 1.825 de persoane au primit pachete cu strictul necesar, bucurându-se astfel de ceea ce echipa ADRA România a realizat pe teren în situații de mare risc. Fiind peste așteptări, beneficiarii au fost extrem de recunoscători și au primit un impuls în a-și cultiva speranța pentru mai bine. Spiritul de dăruire în care românii și-au petrecut ultimul weekend este spiritul în care ADRA România vrea să trăiască în fiecare zi. Mesajul jertfei de pe cruce este dragostea, iar ADRA iubește!

”Deoarece criza Covid-19 a afectat puternic țările europene, este o bucurie să verificăm dacă lucrătorii și voluntarii ADRA au reacționat atât de rapid. Toți aceștia au găsit modalități de a sprijini pe cei care sunt mai vulnerabili și suferă cel mai mult în această situație. ADRA România a fost una dintre primele țări care a răspuns oferind nu numai bunuri și servicii medicale, ci și consiliere și sprijin psihosocial. În perioadele de criză putem afirma mai bine lucrarea ADRA care slujește umanității, astfel încât toți să conviețuiască așa cum a Dumnezeu a plănuit” a declarat Joao Martins, Director Executiv ADRA Europa.    

”Pe de o parte, ne întristăm atunci când sunt persoane în nevoie, însă pe de altă parte, suntem bucuroși de faptul că putem să venim în ajutorul semenilor noștri prin proiectele ADRA. Ne bucurăm de faptul că am primit sprijin din partea rețelei ADRA Internațional pentru proiectul ”Răspuns Inițial COVID-19” și nădăjduim ca ajutorul de care vor beneficia cele 1.825 de persoane din toate regiunile României să facă diferența dintre întristare și bucuria unor semeni care sunt aproape de ei în situații grele. Mai mult decât orice, dorim ca cerul să așeze în sufletul lor și al familiilor lor sănătate și liniște în momentele acestea grele, dar și în zilele care vor veni” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) este organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Printr-o rețea internațională, ADRA oferă asistență de tip dezvoltare, refacere și ajutor în mai mult de 118 țări, indiferent de etnia, apartenența politică sau religioasă a persoanelor asistate.

Prin parteneriat cu comunități, organizații și guverne, ADRA este capabilă să îmbunătățească calitatea vieții a milioane de oameni în mai multe zone de impact crucial. Munca ADRA atinge milioane de vieți în 9 zone de impact crucial. Rețeaua muncitoare ADRA de aproape 6.000 de oameni implementează activ soluții adecvate regiunii pentru schimbări pozitive și durabile acolo unde este cea mai mare nevoie cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate