Caută
Close this search box.

Birourile ADRA Internațional, ADRA Europa, ADRA România și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea sprijină victimele inundațiilor din județul Galați

Ciclonul Boris a cauzat pagube mari în Sud-Estul României, cu inundații și distrugeri masive, în special în județul Galați. Începând din luna octombrie, ADRA România împreună cu ADRA Internațional, ADRA Europa și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România oferă sprijin sinistraților din județul Galați. Prin finanțarea acordată de aceste organizații, 200 de familii din 8 localități ale județului Galați — Cudalbi, Valea Mărului, Pechea, Costache Negri, Cuza Vodă, Grivița, Drăgușeni și Berești — vor fi asistate în cadrul proiectului ADRA “Speranță mai presus de ape” (EM 24-088).

Obiectivul proiectului “Speranță mai presus de ape” (EM 24-088), cu un buget total de 51.824,65 USD, este de a asista victimele inundațiilor din județul Galați, respectiv 200 de familii (minimum 600 de persoane). În cadrul proiectului, vor fi distribuite 200 de vouchere în valoare de 1.000 de lei pentru familiile afectate. Distribuirea voucherelor va fi realizată în colaborare cu voluntarii ADRA, precum și cu responsabilii locali și regionali ADRA. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de o lună, între 03 octombrie-03 noiembrie 2024.

“Este o perioadă dificilă pentru aceste comunități, iar intervenția ADRA este crucială pentru a le asigura un minim de sprijin și speranță. Ne dorim să oferim nu doar ajutor material, ci și un sentiment de solidaritate pentru cei care au suferit pierderi majore. În afara distribuirii de produse de strictă și urgentă necesitate (produse alimentare, apă potabilă etc.) vom acorda si un sprijin financiar direct familiilor afectate de inundații, oferindu-le astfel flexibilitatea de a prioritiza cât mai eficient nevoile urgente. Bazându-ne pe o bună colaborare cu administrația locală, voucherele ADRA se vor distribui cu ajutorul echipelor de voluntari devotați, care se vor asigura că sprijinul nostru ajunge rapid la cei care au cea mai mare nevoie. Această mobilizare este esențială pentru a contribui cât mai eficient la refacerea comunităților afectate”, a declarat Adrian Ballai, Manager Proiect Manager ADRA România.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

  • voluntariat;
  • donații materiale (atât produse alimentare, produse de igienă și de curățenie, dar și materiale de construcție);
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea “Speranță mai presus de ape”);
  • donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul “Speranță mai presus de ape”;
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul “ADRA”.

ADRA International reprezintă brațul umanitar global al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, parte din comunitatea adventistă de 21,9 milioane de membri, cu sute de mii de biserici la nivel mondial și cea mai mare rețea integrată de sănătate și educație din lume. Oferă asistență umanitară și sprijin pentru dezvoltare persoanelor din peste 118 țări, indiferent de etnie, afiliere politică, gen sau apartenență religioasă. Prin parteneriate cu comunitățile locale, organizații și guverne, sunt implementate programe adaptate cultural și să dezvolte capacitatea locală pentru schimbări sustenabile.

ADRA Europe oferă asistență umanitară și sprijin pentru dezvoltare persoanelor din peste 118 țări, indiferent de etnie, afiliere politică, gen sau apartenență religioasă. În Europa, există birouri ADRA în 30 de țări.

Misiunea credincioșilor adventiști este aceea de a-i ajuta pe oameni să găsească libertate și vindecare în Isus Hristos, prin cunoașterea Scripturii. Din punct de vedere practic, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea promovează un stil de viață sănătos și desfășoară o bogată activitate socială, culturală și filantropică. În România funcţionează mai multe instituții adventiste de învățământ: o universitate, licee, școli și grădinițe. Postul de televiziune Speranţa TV şi Radio Vocea Speranței aparțin de asemenea Bisericii. La nivel global, adventiștii patronează al doilea cel mai mare sistem educațional privat și cea mai mare rețea de instituții medicale și educaționale din mediul protestant. Întrucât adventiștii au fost pionieri globali în afirmarea libertăților de conștiință și religie și de asemenea lideri în comunicare, oferim mai jos declarațiile oficiale ale Bisericii cu privire la pace: https://adventist.ro/pace/
https://adventist.ro/pace-in-lume/https://adventist.ro/apel-la-pace-al-bisericii-adventiste-de-ziua-a-saptea/

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate