Pentru cei mai mulți copii, luna decembrie este luna cadourilor, a liniștii, a bucuriei și a timpului petrecut cu familia. Pentru copiii din familiile defavorizate, lucrurile stau altfel, această imagine fiind doar un vis frumos neîndeplinit. Din cauza grijilor care apasă pe umerii părinților și din cauza lipsurilor sau plecării din sânul familiei a unuia dintre părinți, o parte din bucuria copilăriei este pierdută. În locul jocului, timpul acestor copii este absorbit de neajunsuri și tristețe. Stimulând voluntariatul în rândul copiilor și tinerilor, în cadrul proiectului ADRA „Copii ajută copii”, micii voluntari aduc bucurie și speranță în inima semenilor lor.
”Copii ajută Copii este un proiect care își propune coeziunea cu comunitatea locală, implicarea și altruismul celor care doresc să facă un bine, din acest motiv solicităm expunerea acestor experiențe. Ne bucurăm că sunteți lângă semenii noștri aflați în dificultate și vă încurajăm să continuați aceste fapte. La momentul actual, sfârșitul de an surprinde în plină desfășurare proiectul ADRA ”Copii ajută copii” derulând prima etapă dintre cele trei propuse. Astfel, au fost distribuite în total un număr de 1.271 de cutii către 7 regiuni din țară și anume: Muntenia, Dobrogea, Moldova, Bucovina, Transilvania, Maramureș și Oltenia. Surprinzător, numărul participanților înscriși folosind formularul online este mult mai mic decât cel real, asta însemnând că cei mai mulți participanți doresc să facă acest bine sub protecția anonimatului față de cei care doresc să își expună public acest gest de mărinimie. Înțelegem acest aspect și ne bucurăm că există astfel de oameni, însă avem rugămintea ca tot sub protecția anonimatului, dacă se dorește, să ne împărtășiți experiențele trăite prin proiectul ”Copii ajută copii”. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți, pentru că sunteți alături de proiectele noastre și în primul rând alături de beneficiarii acestui proiect” a declarat Bogdan Stănică, Manager proiect ADRA România.
Timp de 14 ani, în perioada anilor 2007 – 2020, în cadrul proiectului ADRA ”Copii ajută copii”, care se încadrează în domeniul de expertiză „“Educație și Sănătate de Bază”, au fost sprijiniți 51.332 de copii din familii vulnerabile. Proiectul lărgește orizonturile implicării în sfera ajutorului acordat și a binelui, adresându-se tuturor celor care simt, vor și pot să facă un bine fără a fi limitați de rigori tehnice. Proiectul are ca obiectiv promovarea voluntariatului și a spiritului de responsabilitate socială în rândul copiilor și tinerilor. Adaptat înțelegerii copiilor, proiectul începe cu un joc în care fiecare copil primește o pușculiță pe care o asamblează și ulterior strânge banii necesari în vederea achiziționării a ceea ce doresc să dăruiască. Prin joc, copiii își fac prieteni și se dezvoltă învățând arta generozității și prin gesturi de altruism aduc bucurie în viețile altor copii.
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Copii ajută copii” și să se implice, o pot face prin:
- voluntariat: pentru detalii și comenzi logistică (cutii, pungi, ș.a.) vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional;
- prin donații materiale (în special produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Copii ajută copii”;
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Aici găsești formularul de înscriere: FORMULARUL DE ÎNSCRIERE
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după mottoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România