Caută
Close this search box.

Casa ADRA admisă în Programul de Mentorat dezvoltat de Platforma Fă Bine!

Platforma „Fă Bine!” a dat startul Programului de Mentorat pentru ONG-urile din România cu scopul de a susține eforturile ONG-urilor pe calea dezvoltării sustenabile, a digitalizării, a adaptării în condiții de criză și asigurării performanțelor angajaților pentru a le eficientiza activitatea și a deservi un număr cât mai mare de beneficiari.

ONG-urile înscrise în cadrul programului deservesc aproape 9.000 beneficiari din România, din diferite categorii vulnerabile – copii, tineri, adulți și vârstnici cu dizabilități, boli grave sau rare și persoane aflate în sărăcie majoră. Ele vor beneficia de suportul a peste 50 de mentori de top și profesioniști care să le ajute să implementeze 23 de proiecte ambițioase. Printre organizațiile care vor primi susținerea acestor mentori se află și ADRA România cu proiectul ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”.

În perioada anilor 2009 – 2020, în cadrul proiectului ADRA Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Lupta împotriva violenței în familie”, au fost asistate peste 2.447 de victime ale violenței în familiei, mame și copii, dintre care 979 au primit găzduire la ”Casa ADRA”.

„Posibilitatea oferită de Platforma „Fă Bine!” de a participa ca și mentee (învățăcel) în programul de mentorat ne-a bucurat foarte mult. A venit într-o perioadă în care identificarea de surse noi de finanțare era o nevoie acută. Obiectivul acestor întâlniri de mentorat este tocmai de a deschide căi de comunicare cu companii noi și de a identifica interese comune. Să ai constant feedback-ul unei persoane de conducere din mediul de business asupra materialelor de prezentare ale proiectului, modului de abordare a decidenților CSR din companii este un sprijin enorm. Iar mentorul nostru Olga Melihov a rezonat foarte bine cu proiectul Casa ADRA. Deja au început să apară rezultate ale muncii noastre împreună: materiale informative pe care le oferim companiilor, tipuri de abordări, structuri de mesaje. Sunt convinsă că sunt și alte efecte ale acestui program ce vor apărea în timp” a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psiholog ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

În prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2.500 lei.

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate