Miercuri, 06 Decembrie 2017, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România organizează conferința de prezentare a studiului despre independența financiară a victimelor violenței în familie, în cadrul proiectului Creative Workshop ADRA House.
Evenimentul va avea loc între orele 14:00 – 17:00 în București, RIN Grand Hotel, Șoseaua Vitan-Bârzești 7D, sector 4.
Proiectul ”Creative Workshop ADRA House” se desfășoară în perioada 15 Ianuarie – 31 Decembrie 2017, fiind destinat victimelor violenței în familie, în cadrul căruia sunt realizate lucrări/articole hand-made, astfel beneficiarii proiectului reușind să-și crească stima de sine și ajutându-le să depășească mai ușor perioada de după ieșirea din relația abuzivă. De asemenea, în cadrul proiectului, este oferită consiliere din punct de vedere al legislației muncii și persoanelor beneficiare le este facilitată integrarea pe piața muncii.
Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin oferirea de servicii specializate: adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.
ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios.
Înființată în 1990, ”Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România” se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populaţie și oferă sprijin în mod necondiţionat indiferent de religia, rasa, etnia sau genul beneficiarilor (se repeta ideea de mai sus. Eventual ar putea fi scoasa din paragraful de mai sus si lasata aici. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate.
La eveniment sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți media, finanțatori și voluntari.
ADRA România
Un răspuns