Caută
Close this search box.

DECLARAȚIA ADRA CU PRIVIRE LA CRIZA REFUGIAȚILOR DIN EUROPA

Sigla ADRA Romania - vertical STANDARD 100 copy albOdată cu sosirea a mii de refugiați în Europa, ne dăm seama că apar noi dificultăți iar tensiunea crește. Cerem o soluție politică pentru problema familiilor refugiate – liderii noștri trebuie să-și asume responsabilitatea și să ia deciziile necesare pentru a-i proteja pe cei implicați.

În același timp, facem un apel către populația locală să îi trateze pe refugiații din comunitatea lor așa cum ar dori să fie ei tratați. Tensiunea acestei crize este asupra tuturor și este evident acest lucru dar lumea privește cum familiile vulnerabile sunt abuzate, exploatate și cum se protestează împotriva lor.

Făcând din drepturile fundamentale ale omului o prioritate pentru refugiați, atât autoritățile cât și cetățenii trebuie să recunoască faptul că ajutorul acordat refugiaților n-ar trebui să fie definit de granițele pe care sunt obligați să le treacă, nu de către religie și nici de identitatea culturală pe care o au fiecare.

migrants-lesbos ADRANumărul refugiaților proveniți din țări în stare de război a crescut cu 84% iar aceasta ne arată că ne confruntăm cu o criză și trebuie să o tratăm ca atare. Cerem ca populația din Europa, guvernele și organizațiile să respecte umanitatea fiecarei persoane și să îi trateze cu demnitate. Ne așteptăm la un tratament uman, igienic, în centre sigure, atenție medicală în funcție de nevoi iar drepturile fundamentale ale omului să fie respectate.

Cerem să se vadă în creștere prioritatea de a oferi refugiaților nu doar hrană și adăpost, ci și cursuri de limbă, consiliere la nivel instituțional, acces la diferite servicii și consiliere psihologică.

ADRA imigrantsUn alt element critic pentru cei prinși în această criză în continuă creștere este protecția. Repatrierea fizică nu este nimic în comparație cu stresul cu care mulți dintre acești oameni vulnerabili se confruntă. Poliția locală și oficialitățile trebuie să pună siguranța pe prim plan și să ofere un exemplu în această direcție.

ADRA hungryCând refugiaților le sunt refuzate drepturile fundamentale, nu sunt singurii care plătesc un preț. Lumea întreagă privește spre Europa în acest moment, dar aceasta este o criză globală și fiecare decizie este investigată amănunțit. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complicate și fragile.

ADRA rămâne unită pentru protecția și drepturile refugiaților. Recunoaștem umanitatea în această criză, cât și valoarea fiecărui om implicat în parte. Suntem dedicați să minimalizăm impactul acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii, atât cât putem.

Te îndemnăm să faci tot ce îți stă în putință să protejezi drepturile omului și să oferi protecție refugiaților din țara ta.

ADRA International

logo ADRA Speranta imigranti

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate