Caută
Close this search box.

Misiune îndeplinită: 237.840 EUR, 6.942 persoane asistate, 1.076 voluntari, 186 mașini, 30 zile – un semn de solidaritate ADRA cu sinistrații afectați de Ciclonul Boris

ADRA ne-a fost alături în localitate și am colaborat foarte bine, reușind să acoperim toată comuna cu sprijin material și nu numai. Sunteți oameni de bine” – Dănuț Codrescu, Primar Comuna Cuza Vodă

În perioada 15 septembrie – 14 octombrie 2024, ADRA România a desfășurat activități intense în sprijinul comunităților afectate de inundații. În cadrul proiectului „Speranță mai presus de ape”, au fost asistate un număr de 6.942 persoane, români aflați în nevoie din cauza pagubelor provocate de inundații. Acest sprijin a fost posibil datorită implicării a 1.076 voluntari activi și a colaborării cu 160 parteneri de încredere.

Un alt aspect important al implementării acestui proiect a fost contribuția materială și financiară. Sprijinul oferit de cel puțin 213 sponsori generoși a fost esențial, transformând promisiunile în acțiuni concrete și ajutând la realizarea demersului umanitar.

Donarea a 178 tone de produse esențiale a fost realizată prin colaborarea dintre ADRA România și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, cu implicarea semnificativă a Conferințelor Moldova și Bucovina, Muntenia și Dobrogea, Oltenia, Transilvania Sud, Transilvania Nord, Banat și Crișana și mulți altii. Printre produsele distribuite s-au numărat alimente, produse de igienă, apă, vouchere, îmbrăcăminte, încălțăminte, pilote, pături, generatoare, pompe, dezumidificatoare, jeturi de apă, stupi de albine, frigidere, mașini de spălat, aragaze, mobilă și multe altele, toate având o valoare totală de 237.840 EUR. Totodată, 8.640 de litri de apă au fost scoși din pereți de dezumidificatoarele ADRA.

Aceste donații au fost distribuite românilor afectați din județul Galați, în localitățile Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Cuza-Vodă, Grivița, Slobozia Conachi, Corni, Valea Mărului, Drăgușeni, Berești, Tudor Valdimirescu oferind un sprijin vital celor aflați în nevoie.

„Situația a fost gravă, apa a crescut foarte mult și a venit extrem de repede, luându-ne prin surprindere. Când am auzit că apa a trecut șoseaua și pârâul, am realizat că pericolul este iminent. Nu a fost timp pentru mobilizare sau evacuare, abia am reușit să declanșăm alarma și să anunțăm localnicii. Am intrat în casa unei bătrâne ca să o scot afară, iar apa ajunsese deja aproape la piept. Comuna este afectată în proporție de 50%, cu aproximativ 500 de locații inundate, dintre care o parte sunt grădini, iar cealaltă parte locuințe – aproape 400 de case au fost inundate, deci practic jumătate din comună a fost sub ape. Oamenii sunt demoralizați, neputând face mare lucru, tot ce au strâns o viață întreagă fie este sub ape, fie a fost aruncat pe stradă. Jumătate din sat a fost evacuat spre dealuri și nu vrem să ajungem în situația de a evacua și casele. ADRA ne-a fost alături în localitate și am colaborat foarte bine, reușind să acoperim toată comuna cu sprijin material și nu numai. Sunteți oameni de bine. Nu am avut aproape deloc timp să ne odihnim, dar din fericire nu s-a pierdut nicio viață omenească și îi mulțumim Domnului pentru acest lucru. Cetățenii au multe nevoi, de toate felurile și toate urgente”, a declarat Dănuț Codrescu, Primar Comuna Cuza Vodă, Galați.

„Întotdeauna m-am gândit că puterea exemplului v-a schimba lumea, așa că prin faptele noastre bune putem să-i motivăm și pe ceilalți. Schimbarea în lume vine prin mine, prin faptul că eu am venit astăzi aici, iar mâine va veni un alt voluntar, un alt om și astfel vom putea să aducem speranță și zâmbete pe chipul oamenilor care sunt greu încercați”, a declarat Geanina Popovici, Voluntar ADRA „Speranță mai presus de ape”.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat: vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional;
  • prin donații materiale (în special electrocasnice, mobilă, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte);
  • prin donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza;
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul „ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate