În perioada 15 septembrie – 28 octombrie 2024, ADRA România a desfășurat activități intense în sprijinul comunităților afectate de Ciclonul Boris. În cadrul proiectului „Speranță mai presus de ape”, au fost asistate un număr de 7.326 persoane, români aflați în nevoie din cauza pagubelor provocate de ape. Acest sprijin a fost posibil datorită implicării a 1.134 voluntari activi și a colaborării cu 168 parteneri de încredere.
Un alt aspect important al implementării acestui proiect a fost contribuția materială și financiară. Sprijinul oferit de cel puțin 245 sponsori generoși a fost esențial, transformând promisiunile în acțiuni concrete și ajutând la realizarea demersului umanitar.
Donarea a 183 tone de produse esențiale a fost realizată prin colaborarea dintre ADRA România și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, cu implicarea semnificativă a Conferințelor Moldova și Bucovina, Muntenia și Dobrogea, Oltenia, Transilvania Sud, Transilvania Nord, Banat și Crișana și mulți altii. Printre produsele distribuite s-au numărat alimente, produse de igienă, apă, vouchere, îmbrăcăminte, încălțăminte, pilote, pături, generatoare, pompe, dezumidificatoare, jeturi de apă, stupi de albine, frigidere, mașini de spălat, aragaze, mobilă și multe altele, toate având o valoare totală de 268.975 EUR. Deasemenea, 13.080 de litri de apă au fost scoși din pereți de dezumidificatoarele ADRA.
Aceste donații au fost distribuite sinistraților din județul Galați, în localitățile Pechea, Cudalbi, Costache Negri, Cuza-Vodă, Grivița, Slobozia Conachi, Corni, Valea Mărului, Drăgușeni, Berești și Tudor Valdimirescu, oferind un sprijin esențial celor aflați în necaz.
„Am ales ADRA România deoarece tatăl meu este de origine română și mi-am dorit să cunosc mai bine această țară. Inundațiile au adus mult necaz și au lăsat nămol peste tot. Pompierii au intervenit și au ajutat la curățarea nămolului din case și curți. E devastator să vezi amploarea pagubelor, dar mă simt recunoscător că pot să contribui și eu la ajutorarea celor afectați”, a declarat Eliot Ansel Eftimie, Voluntar ADRA „Speranță mai presus de ape”.
„Localitatea Cudalbi a fost afectată în proporție de 70%, iar împreună cu o echipă din Focșani, am hotărât să fim alături de acești oameni greu încercați de soartă în urma inundațiilor. Oriunde vom fi chemați, vom încerca să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta să depășească aceste momente dificile din viața lor”, a declarat Viorel Necula, Voluntar ADRA „Speranță mai presus de ape”.
„Au existat într-adevăr mesaje de avertizare, dar ne era greu să credem că vom fi inundați, mai ales că în Cudalbi nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată. Apele au venit rapid și ne-au acoperit casa, am pierdut totul, de la mobilă la electrocasnice. Nu am mai văzut atâta apă în viața mea și n-am reușit să salvăm nimic, nici măcar animalele, pe care apa le-a luat cu totul. Important este, însă, că am scăpat cu viață”, a declarat una dintre cele 7.326 persoane asistate ADRA „Speranță mai presus de ape”.
Cum te poți implica?
- Voluntariat.
- Donații materiale (în special electrocasnice, mobilă, alimente, kituri de igienă, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte).
- Donații financiare în contul ADRA sau
- Donații direct pe site-ul Donează / ADRA România.
- Donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul „ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România