Duminică, 17 noiembrie 2024, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, în vederea evaluării activității organizației pentru anul în curs și a aprobării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2025.
În cadrul întâlnirii s-au validat: deciziile Consiliului Director, raportul de progres al strategiei ADCOM din ultimii doi ani, precum și strategia ADRA România pentru următorii 5 și 10 ani (2024-2029/2034). De asemenea, s-au punctat implicarea celor 100 de invitați speciali în ședințele lunare naționale ADRA România, participarea în campania „Împreună pentru Oameni” desfășurată în 14 orașe din România, raportul și perspectivele departamentului Marketing și Comunicare, aspectele financiare legate de standardele umanitare obligatorii pentru depozite și amprenta administrativă necesară dezvoltării infrastructurii celor 7 direcții logistice. Totodată, s-au aprobat proiectele ADRA pentru perioada 2024-2025, fiind evidențiate proiectele „Vreau la școală!”, „Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”, „Speranță mai presus de ape – Galați”, „Speranță pentru Spania”, „Speranță pentru Ucraina” și „Speranță pentru Turcia și Siria”, precum și previziunile și politicile departementului Resurse Umane pentru anul următor și raportul administratorului – BUGET 2025.
„Ca de fiecare dată și în această ocazie am văzut o echipă unită de același ideal – acela de oferi consiliere, asistență și ajutor persoanelor aflate în dificultate. Acest ideal care a strâns ca un buchet membrii acestei echipe stă la baza determinării, trudei și sacrificiului acestor oameni. Doar veșnicia va putea evalua corect impactul fiecărui membru al echipei ADRA”, a declarat Georgel Pîrlitu, Prim-Vicepreședinte ADRA România și Secretar Executiv Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.
Proiectele ADRA România pentru anii 2024 – 2025 se încadrează în cele 5 direcții de acțiune ale Agenției: Dezvoltare economică, Educație și sănătate de bază, Lupta împotriva violenței în familie, Asistarea victimelor dezastrelor naturale și Asistarea categoriilor sociale defavorizate.
„ADRA România își depășește constant obiectivele de la an la an, demonstrând o viziune strategică și o reziliență remarcabilă în fața provocărilor. Cu un angajament ferm față de misiunea noastră umanitară, continuăm să implementăm proiecte ambițioase și în anul 2025, transformând vieți în spiritul numelui pe care îl purtăm: Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor. Parteneriatele solide, susținute de o rețea vastă de voluntari și sponsori, ne permit să aducem speranță și schimbare în comunitățile vulnerabile. Inspirată de valorile creștine, ADRA România este un catalizator pentru dezvoltare, promovând incluziunea și oferind sprijin necondiționat. Cu Dumnezeu de partea noastră, suntem convinși că putem construi un viitor mai bun pentru toți”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.
Dintre toate proiectele desfășurate, proiectul ADRA „Vreau la școală!” se remarcă printr-un număr mare de înscrieri și o dinamică de la an la an. Un număr de 503 elevi cu rezultate remarcabile la învățătură au fost aprobați pentru a fi susținuți prin acest proiect în anul școlar 2024-2025. Proiectul ADRA „Vreau la școală!” susține la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România