Caută
Close this search box.

Fii alături de familia Baranka prin proiectul ADRA „Sprijin pentru fiecare”!

Nașterea unui bebeluș reprezintă cea mai mare bucurie pe care o poate simți o mamă. Deși nașterea este o experiență intensă și dureroasă, aceste momente sunt repede uitate, fiind înlocuite de un amalgam de emoții și fericire. Pentru familia Baranka, din județul Buzău, această bucurie a fost umbrită de un diagnostic greu: fetița lor, Mîndra, s-a născut cu tetrapareză spastică, o formă de paralizie cerebrală. Această afecțiune a schimbat complet calitatea vieții fetiței lor.

Acum, la patru ani distanță, Mîndra se luptă în continuare cu acest diagnostic greu. Din cauza resurselor financiare limitate, familia își poate permite doar o ședință de kinetoterapie pe săptămână pentru Mîndra. Nevoile fetiței sunt mari, dar resursele lor sunt insuficiente.

În căutarea unei soluții, familia a discutat cu medicul kinetoterapeut al fetiței, care le-a sugerat să contacteze o clinică din Chișinău. Aici, ar putea fi efectuate o serie de intervenții chirurgicale menite să îmbunătățească mobilitatea fetiței și să-i ofere o șansă mai bună la o viață normală. Costul acestor intervenții este unul considerabil, în valoare de 3.000 de euro, o sumă pe care familia o găsește dificil de acoperit.

Cu toate acestea, familia Baranka nu renunță la speranță. Ei își doresc ca Mîndra să aibă parte de cea mai bună îngrijire posibilă pentru o viață normală. Cu sprijinul comunității și al oamenilor cu inimi mari, ei speră să adune fondurile necesare pentru a-i oferi fetiței ansa de care are nevoie. Povestea lor este una de curaj, reziliență și dragoste necondiționată, un exemplu de cum părinții pot muta munții pentru copiii lor.

„Prin proiectul „Sprijin pentru fiecare” dorim să fim alături de cei care au nevoie de noi. Sprijinirea familiei Baranka poate fi atât de simplă. Doar prin trimiterea unui SMS care costă 2 euro sau donând orice altă sumă, putem ajuta fetița lor să beneficieze de terapiile necesare. Chiar și o sumă mică poate face o diferență mare pentru ei. Este o situație dificilă, și în astfel de momente, înțelegem mai bine proverbul românesc: „Numai mamă să nu fii!”. Dar, chiar și în aceste condiții orice mamă ar spune că un copil, chiar și bolnav, cu probleme și dificil de îngrijit, este iubit, prețuit de familie. Haideți să fim și noi o minune pentru familia Baranka!”, a declarat Cristina Roșu, Manager Proiect ADRA România.

„Mîndra Baranka este o fetiță de 4 ani care s-a născut cu tetrapareză spastică. Face kinetoterapie, dar situația este departe de normalitate. Încă nu stă în șezut sau în picioare. Necesită o operație la încheieturile mâinilor și picioarelor pentru ca recuperarea să fie mai eficientă”, a declarat
Daniel Florea, Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. 

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin pentru fiecare” și să se implice susținând familia Baranka, o pot face:

  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/donează pentru proiectul ”Sprijin pentru fiecare” prin specificarea „Mîndra Baranka” la destinația banilor.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Beneficiarii proiectului ADRA „Sprijin pentru fiecare”, copii, tineri și vârstnici vulnerabili, în mod special cazuri medicale grave care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru tratament, sunt selectați în parteneriat cu Unitățile Administrativ Teritoriale, cu Unitățile de Învățământ și cu alte Instituții publice sau private și corespund direcțiilor de implementare ale proiectelor ADRA România. Finanțatorii sunt persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, care, împreună cu voluntarii ADRA România, reușesc să răspundă concret strigătului de ajutor acolo unde este nevoie, decontarea serviciilor medicale variind în funcție de nevoi și de donații de la câteva sute de euro la zeci de mii de euro. 

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate