Onica Georgiana Alina, o fetiță de 11 ani, care locuiește în satul Lucieni, comuna Hârtiești, din județul Argeș, este un copil orfan pe care viața l-a maturizat devreme fiind abandonată de mamă, iar tatăl nu are nicio ocupație sau venit financiar pentru a-și susține familia. La frageda vârstă de numai 9 ani piciorul drept i-a fost amputat în urma examinării și efectuării unei biopsii de către medici, fiind diagnosticată cu Sarcomul Ewing – un tip rar de cancer osos. Operația de amputare a piciorului drept a avut loc în anul 2018 în Franța, deoarece în România nu i s-a dat nicio șansă de supraviețuire.
În acest moment, Georgiana locuiește cu mătușa ei, iar prezentul pare a fi mult mai bun datorită caracterului ei puternic, întrucât, în ciuda durerilor fizice, psihicul ei denotă curajul unei luptătoare. Nevoia ei din prezent se rezumă la amenajarea casei cu utilități necesare traiului zilnic, în special amenajarea băii pentru igiena din rutina zilnică.
„Georgiana a crescut foarte repede. În ultimii ani s-a luptat cu durerile cauzate de boala ei, dar în ciuda acestor lucruri a continuat să creadă într-o lume mai bună. Copila are nevoie de ajutorul nostru pentru a avea o viață normală” a declarat Daniel Neacșu, Manager Proiect. Lucrător Social. Coordonator Proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.
„Cunosc familia Onica de foarte mult timp. Este o familie cu 5 copii, modestă, fără venituri financiare. Fetița cea mică, Georgiana a fost operată în Franța, piciorul drept fiind amputat având proteză. Georgiana are mare nevoie de susținere în cele necesare pentru sănătate și igiena în viața de zi cu zi” a declarat Predescu Livia, pensionară din sat Lucieni, județul Argeș.
„Am cunoscut-o pe Georgiana când de-abia deschisese ochii în această lume și când familia ei au adus-o la biserică pentru a o încredința în mâinile lui Dumnezeu. Încă nu se prefigura lungul drum presărat cu multă suferință pentru această copilă. Mâna cea bună a Tatălui Ceresc a vegheat asupra ei și a ajutat-o să treacă cu bine prin experiența dureroasă și aproape lipsită de biruință a luptei cu cancerul nemilos care i-a răpit un picior. În continuare este o luptătoare și are nevoie și de susținerea mâinilor noastre, pentru a-și putea ușura cât de puțin existența care este mult îngreunată prin lipsa piciorului. Mă rog la Tatăl Ceresc ca apelul ei să găsească ecou în inimi alese care să se deschidă la suferința și nevoia ei” a declarat Marian Mihai, Dezvoltator Web Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.
„Georgiana a fost în atenția spitalului din Franța unde a avut loc intervenția chirurgicală fiind susținută de Biserica Adventistă din Paris. Aceștia au fost alături de ea săptămânal până la întoarcerea în România. Are nevoie de ajutor cu cele necesare traiului zilnic. Vă mulțumim anticipat!” a declarat Marin Valentin, șofer profesionist din sat Lucieni, județul Argeș.
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin pentru fiecare” și să se implice, o pot face prin:
- materiale de construcții (vă puteți adresa coordonatorului de proiecte ADRA la nivel regional);
- donații financiare în contul ADRA (cu precizarea „Onica Georgiana”
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Sprijin pentru fiecare”, prin specificarea „Onica Georgiana” la destinația banilor sau
- donând acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA” pentru proiectul “Sprijin pentru fiecare”
În perioada anilor 2011 – 2020, în cadrul proiectului ADRA “Sprijin pentru fiecare”, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Asistarea Categoriilor Sociale Defavorizate”, au fost susținute 354 de persoane vulnerabile în vederea îmbunătățirea condițiilor de viață prin acordarea de sprijin personalizat potrivit nevoilor specifice ale fiecărei persoane asistate pentru care se realizează intervenția umanitară.
Beneficiarii proiectului ADRA “Sprijin pentru fiecare”, copii, tineri și vârstnici vulnerabili, în mod special cazuri medicale grave care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru tratament, sunt selectați în parteneriat cu Unitățile Administrativ Teritoriale, cu Unitățile de Învățământ și cu alte Instituții publice sau private și corespund direcțiilor de implementare ale proiectelor ADRA România. Finanțatorii sunt persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, care, împreună cu voluntarii ADRA România, reușesc să răspundă concret strigătului de ajutor acolo unde este nevoie, decontarea serviciilor medicale variind în funcție de nevoi și de donații de la câteva sute de euro la zeci de mii de euro.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România.