Caută
Close this search box.

Fii și tu alături de Said!

CLICK AICI pentru descărcare videoclip

”Numele meu este Said și am 14 ani. Mama și tata ne-au spus că vom pleca în Europa. Nu am luat nimic cu noi, cu excepția unui sigur schimb de haine pentru fiecare. Ei nu ne-au spus cum vom călători și pentru cât timp. Nu am luat nici o jucărie. Îmi amintesc de îmbrățișarea puternică a bunicii care a spus că se va ruga pentru noi în fiecare zi. Nu știu cât timp am călătorit. Cred că a fost excursie foarte lungă. Am călătorit cu camioane. Nu puteam respira. Oamenii plângeau. Șoferul de camion striga la noi. Mama a încercat să ne pună să dormim pentru ca noi să nu vedem și să nu ne amintim lucrurile rele care se întâmplau lângă noi. Nu vreau să-mi mai amintesc ce am văzut.

IMG_6305Uneori, vorbim despre trecut: casa noastră, bunica si amintiri frumoase pe care le-am luat cu noi. Războiul și călătoriile le-am lăsat în urma noastră. Noi nu ar trebui să vorbim despre aceste lucruri.

IMG_6301Îmi place să merg la școală și să mă joc în parc. Nu este corect dacă cineva este lăsat să fie analfabet. Îmi pare rău pentru mama mea care nu știe să își scrie numele. Ea nu poate citi un ziar. Ea nu a mers la școală. Eu îmi doresc să devin medic. Voi ajuta copiii bolnavi. Când ei vor fi triști, eu îi voi întreba de ce ei sunt triști. Aici, nimeni nu mă întreabă de ce plâng și de ce sunt trist.

IMG_6501Copiii nu trebuie să fie victime. Copiii nu ar trebui să vadă cum oamenii se îneacă pentru că nu au reușit să urce în barcă. Ei nu ar trebui să meargă pe jos zile întregi fără a face baie. Lor nu ar trebui să le fie foame și să poate doar o singură pereche de pantofi și o haină, tot timpul. Visez la casa mea unde să pot dormi în patul meu și să merg la școală.”

Aceasta este povestea lui Said, are doar 14 ani și deja a experimentat greutățile pe care niciun copil nu ar trebui să le întâlnească. Astfel de povești de viață sunt trăite de copiii care pleacă din țările distruse de război în căutarea unui viitor mai bun și a unui loc mai sigur alături de familiile lor.

IMG_6249Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.

Și tu poți susține copii ca Said în cadrul proiectului ”Speranță pentru imigranți”. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat (în țară sau în afara țării),
  • donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte),
  • donații financiare în conturile ADRA,
  • donații direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranță pentru imigranți”,
  • donații la colecta de sâmbătă, 18 iunie 2016, ora 11:00, în toate Bisericile Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

logo ADRA Speranta imigranti

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate