Caută
Close this search box.

Misiune îndeplinită: 132.700 EUR, 4.268 persoane asistate, 945 voluntari, 151 mașini, 12 zile – un semn de solidaritate ADRA cu sinistrații afectați de Ciclonul Boris

„Oamenii de la ADRA au fost și sunt alături de noi, pentru care am un respect profund” – Ștefan Luca, Primar Comuna Costache Negri

În perioada 15 – 26 septembrie 2024, ADRA România a desfășurat activități intense în sprijinul comunităților afectate de inundații. În cadrul proiectului „Speranță mai presus de ape”, au fost asistate un număr de 4.268 persoane, români aflați în nevoie din cauza devastărilor provocate de ciclonul Boris. Acest sprijin a fost posibil datorită implicării a 945 voluntari activi și a colaborării cu 132 parteneri de încredere.

Un alt aspect important al implementării acestui proiect a fost contribuția materială și financiară. Sprijinul oferit de cel puțin 148 sponsori generoși a fost esențial, transformând promisiunile în acțiuni concrete și ajutând la realizarea acestui demers umanitar de amploare.

Donarea a 128 tone de produse esențiale a fost realizată prin colaborarea dintre ADRA România și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, cu implicarea semnificativă a Conferințelor Moldova și Bucovina, Muntenia și Dobrogea, Oltenia, Transilvania Sud, Transilvania Nord, Banat și Crișana și a LOGS Grup de Inițiative Sociale. Printre produsele distribuite s-au numărat alimente, produse de igienă, apă, îmbrăcăminte, încălțăminte, pilote, pături, generatoare, pompe, dezumidificatoare, jeturi de apă și multe altele, toate având o valoare totală de 132.700 EUR.

Aceste donații au fost distribuite românilor afectați din județul Galați, în localitățile Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Cuza-Vodă, Grivița, Slobozia Conachi, Corni, Valea Mărului, oferind un sprijin vital celor aflați în nevoie.

„Suntem departe de a spune că totul este bine, dar prin eforturile pe care le-am depus, am reușit să reducem din pericolul în care se află acești oameni. Într-adevăr, utilajele sunt puține, însă voluntarii, mulți la număr, ne-au oferit sprijinul lor, o solidaritate vizibilă în fiecare zi. Oamenii de la ADRA au fost și sunt alături de noi, pentru care am un respect profund. Nu folosesc cuvinte mari, doar vă spun realitatea pe care am trăit-o și simțit-o pe teren, privind ajutorul lor. Sperăm că lucrurile vor reveni treptat la o normalitate în care să se poată trăi decent. În prezent, suntem concentrați pe rezolvarea problemelor de la Căminul Cultural, unde și ADRA se implică activ. Nevoile cele mai urgente, mai ales pentru zilele următoare, sunt materiale de curățenie, paturi de dormit și electrocasnice. Ați făcut o treabă excelentă, iar colaborarea noastră a fost una de care mă declar mulțumit”, a declarat Ștefan Luca, Prima Comuna Costache Negri, Galați.

„Suntem onorați să participăm la demersul pe care ADRA îl desfășoară aici încă din primele zile ale acestei calamități. Anul trecut, am avut o colaborare cu ADRA în Timișoara, unde am ajutat femei și copii refugiați din Ucraina, iar acum ne alăturăm din nou eforturilor voastre. Am reușit să securizăm o donație financiară de 20.000 de euro pentru achiziționarea de alimente și bunuri pentru sinistrați și ne-am implicat în întregul proces de distribuție a acestora, pe care deja l-ați organizat aici. Vă urmărim cu interes activitatea în mediul online și admirăm pasiunea voastră pentru oameni și pentru a face bine, un principiu esențial și în misiunea noastră la LOGS, aceea de a arăta bunătate în comunitățile celor vulnerabili. Apreciem transparența și procedurile clare pe care le aveți la ADRA. Cred cu tărie că oamenii motivați de dorința de a face bine găsesc mereu cea mai bună cale de a colabora. Ne bucurăm să vedem că ADRA și LOGS împărtășesc aceeași misiune comună: de a ajuta oamenii în nevoie”, a declarat Flavius Ilioni-Loga, Președinte LOGS Grup de Inițiative Sociale.

„Sunt aici pentru a ajuta acești oameni cărora apa le-a luat aproape tot, să scoatem noroiul din casele lor. Nu am putut rămâne acasă, simțeam că inima mea nu ar fi avut liniște. Aș fi putut fi eu în locul lor. Vreau să contribui atât cât pot și să dau o mână de ajutor”, a declarat Moise Ion, 83 ani, Voluntar ADRA „Speranță mai presus de ape”.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat: vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional;
  • prin donații materiale (în special electrocasnice, mobilă, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte);
  • prin donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza;
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul „ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate