După 24 de ore, PRIMUL CONVOI UMANITAR în regiunea Odesa, Ucraina s-a întors cu bine acasă. Dumnezeu le-a purtat de grijă.
Donarea în scop umanitar a celor peste 12 tone de produse, în cadrul proiectului “Speranță pentru Ucraina”, implementat de către Agenția Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA România, s-a realizat ca urmare a consultării, a solicitării și a acceptării donației umanitare de către organizațiile ADRA Ucraina cu sediul în Kiev și Conferința de Sud din Ucraina cu sediul în Mykolaiv. Zecile de mii de produse donate (produse de igienă, alimente, îmbrăcăminte, detergent, produse de igienă pentru copii, alimente pentru gătit, produse de prim ajutor, medicamente, suplimente alimentare, articole medicale utilizate în spital ș.a.), cu o valoare de peste 23.000 Euro, transportate în ziua de 22.03.2022, în 8 autoutilitare cu ajutorul a 12 voluntari ADRA România, au ajuns în Ucraina, la Ismail, produsele fiind folosite pentru refugiații ucrainieni cazați atât în centrele din regiunea Odesa, cât și in alte zone ale Ucrainei.
“În contextul războiului din Ucraina, ajutorul umanitar primit este de mare ajutor pentru persoanele aflate în dificultate din zona Odesei. Consiliul Coordonator, Consiliul Organizator și Consiliul de Urgență care include și liderii Conferinței de Sud din Ucraina își exprimă mulțumirea pentru ajutorul umanitar organizat de către ADRA Romania în regiunea Odesa. Acceptarea donației umanitare ADRA Romania de către Conferința noastră implica asumarea folosirii lor în vederea obiectivelor umanitare pentru susținerea refugiaților și a celor care au avut de suferit în urma acțiunilor de război. Bunurile primite nu se vor comercializa, nu vor fi aducătoare de venituri, ci ele vor folosi în totalitate refugiaților ucrainieni”, a declarat Dumitri Popravkin, Președinte Conferința de Sud din Ucraina a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.
PRIMUL CONVOI UMANITAR ADRA România “Speranță pentru Ucraina”, desfășurat în regiunea Odesa s-a bucurat de prezența si susținerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea Muntenia și Dobrogea, Editurii Viață și Sănătate, Allgäu Medical Service GmbH, Centrul de Mătci Shell-Gui si de alții al căror nume este cunoscut de cer, toți membrii ajungând în siguranța acasă. Prețuirea noastră și răsplata de sus!
- Creciuneac Walter
- Pop Iacob
- Iordan David
- Liviu Rădulea
- Nedelcu Daniel
- Dîrmină Doru
- Dîrmină Leonard – Aurelian
- Dîrmină Brânduş
- Voinea Daniel
- Bălașa Gabriel
- Andrei Bogdan
- Şerban Cornel
Asistența umanitară de urgență pentru refugiați realizată de către voluntarii ADRA România continuă atât la punctele de frontieră cu Ucraina și Republica Moldova, cât și în Gara de Nord din București și alte gări din țară.
Din anul 2015, atât în țară cât și în afara țării, ADRA România implementează proiectul ”Speranță pentru imigranți”, prin care susține refugiații, imigranții și emigranții. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Speranță pentru Ucraina” și să se implice, o pot face:
- prin voluntariat completând formularul: Voluntari pentru refugiații din Ucraina;
- prin donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea proiectului „Speranță pentru Ucraina” la destinație sau
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România