Caută
Close this search box.

Multumiri din partea echipei ADRA Romania

La sfârşit de an, de obicei, cu toții ne uităm înapoi şi facem o retrospectivă a momentelor marcante pentru anul ce a trecut. Şi noi, cei de la ADRA România, am făcut acest lucru şi am realizat că fiecare proiect derulat în anul 2011 a avut succes din două motive care nu țin absolut deloc de noi: Dumnezeu a fost cu noi și mii de voluntari și parteneri au venit alături de noi să construiască, să ajute, să educe, să finanțeze, să dezvolte proiecte mai presus decât ni le-am imaginat inițial.

Echipa ADRA România doreşte să vă mulţumească tuturor pentru întreaga implicare de care aţi dat dovadă prin voluntariat sau prin donațiile financiare. Dorim să vă mai mulțumim pentru rugăciunile pe care le-ați înălțat pentru noi și pentru oamenii pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, i-am putut sprijini să aibă șansa unei vieți mai bune. Rezultatele de până acum arată că multe rugăciuni s-au împlinit și multe altele așteaptă să se împlinească.

Suntem convinși că au fost momente în care fiecare am alergat pentru îndeplinirea sarcinilor care uneori erau copleşitoare, însă împreuna ne putem uita în urmă acum şi să vedem cum Dumnezeu a fost conducătorul tuturor activităţilor pe care ADRA România le-a desfăşurat în acest an. Că a fost vorba de construcţii de case, de dezvoltarea proiectului „Vreau la şcoală” şi a proiectului de la Zărneşti, de activitatea Casei ADRA și de lupta împotriva violenței domestice sau de implicarea celor aproape 6000 de copii în proiectul „Copii ajută copii”.

Fiecare proiect în parte a fost o provocare dar și o oportunitate imensă pentru a pune umărul la dezvoltarea unor comunități, cum ar fi Centrul Social de la Zărnești, sprijinit financiar și de Guvernul Austriac prin ADRA Austria, unde în prezent se află 20 de familii care au unde locui și care au început să se gospodărească singure lucrând în construcții și agricultură. Și totul a început cu un singur om, Serafim Nistor, care acum gestionează cu succes acest proiect.

Doar lacrimile de bucurie din ochii copiilor și ai bătrânilor care pot locui acum într-o casă modestă din perspectiva unora dar într-un palat de aur din perspectiva lor pot exprima suficient de bine mulțumirile către voluntarii din România, Spania, Italia, Scoția sau Austria care au venit să îi ajute cu brațele dar de multe ori chiar și cu banii. Pastorii, alături de credincioși din foarte multe Biserici Adventiste de Ziua a Șaptea, au venit personal să dea o mână de ajutor dar le-a plăcut atât de mult încât au dat zeci de mii de mâini de ajutor. Dacă anul trecut, pastorii din sudul Transilvaniei au venit cu totii pe santierele ADRA, anul acesta, apreciem în mod deosebit implicarea tuturor pastorilor din Moldova alături de credincioșii din această zonă.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, unor proiecte mai vechi li s-a adăugat experiența anilor și perspective noi de dezvoltare dar și o abordare mai echilibrată. În prezent, în cadrul proiectului „Vreau la Școală” din toate regiunile tării, au fost selectați 250 de copii defavorizați, cu risc de abandon școlar care au șansa dobândirii unei educații superioare și speranța unei vieți împlinite.

În ceea ce privește recunoașterea publică, anul a început bine iar ADRA a fost primită ca membru cu drepturi depline în Federatia Organizatiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND), partener al Guvernului si al Ministerului Afacerilor Externe in implementarea politicii nationale de cooperare pentru dezvoltare.

De asemenea, campania “Îţi place să dai? Alege-ţi un partener pe măsură!” – campanie împotriva violenţei domestice a cărei imagine a fost campionul mondial la box, Leonard Doroftei – a fost premiată la Gala Societăţii Civile. Acest premiu a fost o motivare în plus pentru a continua lupta cu violenţa domestică, astfel că la sfârșitul acestui an a fost lansată o nouă campanie cu titlul “Dai în ea? Dăm în tine! Cu LEGEA!”, prin care am dorit să atragem cât mai mulți susținători pentru includerea în Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie a ordinului de restricţie şi a celui de protecţie la care să poată apela victimele.

Cel mai nou proiect major, cel de dezvoltare a unei rețele de persoane instruite în a oferi primul ajutor în situații de urgență a prins și el contur, 150 de persoane reușind să obțină Certificarea de Competență pentru acordarea de „Prim Ajutor în situații de urgență” și intrând în anul II de pregătire. La reluarea cursurilor pentru anul I s-au înscris deja aproximativ 100 de cursanți din București și, de asemenea, am început cursurile la nivel național, prima regiune aleasă fiind Banatul. Mulţumim partenerilor noştri din acest proiect, Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență, alături de care am reuşit să relizăm cursurile de formare a viitorilor voluntari.

Anul s-a încheiat cu două concerte caritabile. „Ascultă Viața”, dedicat copiilor hipoacuzici a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Secția ORL a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași, în cadrul căreia sunt efectuate în prezent, cu multe eforturi, operații de implantare cohleară, singurele în masură să redea auzul copiilor care suferă de hipoacuzie profundă. Cel de-al doilea „Ridică-te și Umblă” dedicat persoanelor cu dizabilități și la care am avut onoarea să fim partenerii Asociației „Ridică-te și umblă” și ai Fundației „Alinare”și-a propus strângerea de fonduri pentru amenajarea unui spațiu mai potrivit pentru întâlnirile persoanelor cu dizabilități.

Suntem recunoscători tuturor voluntarilor și celor care ne-au sprijinit activitatea în diverse forme dar în special lui Dumnezeu și sperăm ca următorul an să fie din nou o călătorie minunată alături de EL și plină de evenimente fericite.

Cu prețuire,
Echipa ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate