Caută
Close this search box.

„O școală digitală la țară” – un proiect implementat cu succes de către ADRA România: „Mulțumesc ADRA și finanțatorului fiindcă ne-au ales pe noi pentru a ne sprijini, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de studiu ale elevilor din școala noastră. Sunteți o echipă fantastică!”

Miercuri, 14 septembrie 2022, a avut loc în comuna Hangu, județul Neamț un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA ”O școală digitală la țară”. Prin intermediul acestui proiect ADRA a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de învățământ pentru cei 280 de copii înscriși la Școala Gimnazială Hangu din comuna Hangu, județul Neamț. Obiectivul acestui proiect a fost achiziționarea de echipamente IT destinate unei abordări inovative în domeniul educației și extinderea utilizării TIC în activitățile de predare-învățare-evaluare. Echipamentele IT destinate laboratorului de informatică deschid calea spre învățarea digitală ca mijloc de studiu alternativ, interactiv și atractiv.

Proiectul „O școală digitală la țară” pentru cei 280 de elevi s-a desfășurat pe o perioadă de 1 lună și 16 zile, demarând pe data de 29 iulie 2022 și finalizându-se pe data de 14 septembrie 2022. Scopul proiectului, cu o investiție de 8.000 EUR, a fost îmbunătățirea condițiilor de învățământ sustenabil prin digitalizarea procesului educațional pentru obținerea performanțelor școlare în rândul copiilor din școală prin achiziția de echipamente IT pentru a oferi șansa unui învățământ de înaltă calitate elevilor din mediul rural, prin modernizarea și dotarea școlii cu echipamente IT necesare procesului de învățare.

ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii și cetățenii localității. Implementarea proiectului ADRA ”O școală digitală la țară” a fost coordonată de către Willy Cotruță, Bogdan Stănică și Gabriela Istrate.

„Mă bucur că am ocazia să vin pentru a doua oară în școala dumneavoastră doar la câteva luni distanță. Îmi pare bine ca ADRA stă în continuare la datorie așa cum a făcut-o de fiecare dată. ADRA este o asociație a bisericii care s-a născut din dorința de a ajuta pe cei care au nevoie de ajutor. Îmi pare bine ca ADRA se implică de această dată în proiecte de educație pentru că știm cu toții cât de importantă este educația. În fiecare copil există un geniu și dacă părinții sau familia se unesc cu școala sunt șanse ca acest potențial să iasă din fiecare copil. Să ne ajute Dumnezeu să scoatem la iveală tot ce este mai bun din acești copii!”, a declarat Georgel Pîrlitu, Prim-Vicepreședinte ADRA România și Secretar Executiv Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România investește în potențialul oamenilor. Preocuparea cea mai mare a noastră sunt copiii și tinerii. Mai bine de jumătate dintre beneficiarii proiectelor ADRA România sunt din această categorie. Proiectul „O școală digitală la țară” nu face excepție de la obiectivul acesta, în care elevii parcurg un demers al educației și al formării în viață. Deși în secolul acesta avem atât de multe discrepanțe, controverse, antiteze între bogați și săraci, între femei și bărbați, diferențe politice și etnice, ADRA nu ține și nu va ține niciodată cont de ele. Iată că ADRA a venit în întâmpinarea acestora întinzând o mână de ajutor cu sprijinul finanțatorului unic în așa fel încât în domeniul educației să nu existe diferențele menționate mai sus, pentru ca elevii să aibă toate condițiile, echipamentele și logistica potrivită pentru o dezvoltare armonioasă. ADRA România crede că dezvoltarea trebuie să se realizeze pe toate planurile atât fizice, intelectuale și sociale, cât și spirituale. Îmi doresc din toată inima ca domeniul educațional în care ADRA investește foarte mult să-și găsească impactul prin niște copii care vor avea aceleași șanse în viață ca cei care învață la oraș. Obiectivul este să facem ceva pentru binele celor ce vor veni după noi slujim umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

„Consider că acest proiect este unul dintre cele mai importante proiecte din zonă, deoarece fără a ne alinia cumva din punct de vedere al logisticii și echipamentelor IT sau la standardele la care umanitatea a ajuns în ziua de astăzi, am reușit să facem educație la un nivel normal și să ameliorăm într-un fel sau altul diferențele socio-educaționale. Vă mulțumesc că ne-ați ales din nou. Este un privilegiu pentru noi să beneficiem de un așa sprijin, pentru că este greu să găsești porți deschise care să fie dispuse să ofere ajutor în domeniul educației. Vă mulțumesc mult!”, a declarat Iuliana Pintea, reprezentant Primăria din comuna Hangu.

„Prin aceste mijloace tehnice nu facem altceva decât să proiectăm o localitate de la țară într-un mediu mult mai larg, iar după cum știm prin aceste mijloace suntem de fapt în sincron cu restul lumii. Sunt bucuros că elevii vor putea să exploreze lumea cunoștințelor, lumea virtuală prin mijlocul acesta pe care-l aveți. Secolul 21 ne spune că va fi un secol al satului. Cu alte cuvinte, ați investit în viitor. Mulțumiri speciale ADRA România care a favorizat și facilitat îmbunătățirea studiului elevilor din această școală. Doresc să aveți parte de succes în tot ceea ce v-ați propus în continuare!”, a declarat Mugurel Asaftei, Secretar Executiv Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova.

„Mulțumesc ADRA și finanțatorului fiindcă ne-au ales pe noi pentru a ne sprijini, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de studiu ale elevilor din școala noastră. Sunteți o echipă fantastică! Prin proiectul „O școală digitală la țară”, am încercat să-i aducem pe elevi în era digitală, de a fi egali cu ceilalți, dotând laboratorul IT cu desktop-uri, monitoare și ecrane de proiecție. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi!”, a declarat Elena Lălău, Director Școala Gimnazială Hangu, județul Neamț.

„Dacă ar fi să aplicăm teoria piramidei lui Maslow la ceea ce se întâmplă în școală, la educație, am putea spune că anul trecut am pus piatra pe temelie pentru că am fost la bază, renovând cele două săli de clasă și cele trei săli de grădiniță cu mobilier școlar. Anul acesta am mai urcat o treaptă, dar până la vârful piramidei încă e mult, însă pas cu pas sperăm să ajungem acolo unde ne-am dorit cu toții în așa fel încât școala să ajungă unde trebuie. Anul acesta v-am oferit o parte din instrumente pentru ca procesul de educație să se desfășoare în condiții cât mai bune. Să ne ajute Dumnezeu ca de aici, tinerii care pleacă să facă cinste locului în așa fel încât să vă bucurați și dumneavoastră, iar societatea să iasă pe plus”, a declarat Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.

„Întotdeauna am fost adeptul ideii valoroase că atunci când investim în copii e cea mai înțeleaptă decizie. Niciodată un părinte sau dascăl să nu regrete că a investit prea mult în educația copilului. Mă bucur din toată inima pentru generozitatea dascălilor din școala aceasta. Sufletele noastre să se bucure pentru fericirea celor din jur. Mă bucură nespus de mult aceasta colaborare dintre școala Hangu și ADRA România și îi felicit pe toți pentru modul în care au conlucrat. Cei mai mari vor răsări din mijlocul nostru. Mulțumesc!”, a declarat Constantin Ciobanu, voluntar ADRA România.

„Vreau să vă spun că astăzi sunt foarte fericită și motivele pentru care vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu sunt multe. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că trăim momentul acesta de sărbătoare astăzi și am ajuns la finalul acestui proiect și așa cum spunea colegul meu suntem în al 3-lea an consecutiv în școala Hangu. Ne bucurăm că am cunoscut dascălii de aici și că am putut să întindem o mână de ajutor copiilor care învață în această unitate de învățământ. Nu-mi doresc nimic altceva decât ca Dumnezeu să ajute ca ceea ce facem pentru copii aceștia să le fie de folos spre dezvoltarea lor. Un al doilea motiv pentru care vreau să-i mulțumesc astăzi lui Dumnezeu este acela că ADRA are acest sprijin extraordinar din partea finanțatorului. Este un lucru deosebit ca un finanțator cu care începi o colaborare să ne sune și să ne spună că vor să continue colaborarea cu ADRA. Suntem fericiți pentru motivul acesta și-l lăudăm pe Dumnezeu pentru că am câștigat încrederea finanțatorului pe termen lung. Vreau să mulțumesc conducerii școlii pentru colaborarea pe perioada implementării proiectului. Mă rog ca Dumnezeu să vă vă dea pe mai departe răbdare, înțelepciune și dragoste pentru formarea și dezvoltarea elevilor din punct de vedere educațional și moral. Dumnezeu face orice lucru frumos la vremea lui!”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate