Caută
Close this search box.

Peste 60 de persoane nevoiase din judetul Bihor redescopera “Dreptul la viata”

ADRA România, în parteneriat cu Asociaţia Youth and Family, a desfăşurat duminică, 27 martie 2011, proiectul „Dreptul la viaţă”. Voluntarii celor două asociaţii umanitare s-au deplasat în localitatea Dumbrava, judeţul Bihor, pentru a dărui alimente, articole medicale şi alte produse de strictă necesitate persoanelor aflate în îngrijire la Centrul Social din localitate.

Proiectul a pornit din iniţiativa unor creştini sufletişti, care s-au hotărât în urmă cu câţiva ani să acorde îngrijire persoanelor fără adăpost, bolnave, fără sprijin familial şi care trăiesc în sărăcie extremă. Acestora li se oferă asistenţă socială ce se concretizează în condiţii elementare pentru o viaţă decentă şi demnă, neacoperite prin efortul personal şi al familiei şi nici de componente ale serviciului de securitate. Activităţile cuprinse în proiect au ca finalitate servicii de asistenţă socială care să dezvolte capacitatea individuală de funcţionare şi o mai bună integrare socială a individului cât şi realizarea unui mediu social suportiv.

În proiect au fost asistate peste 60 de persoane. Aceste persoane sunt în general bătrâni, persoane cu handicap locomotor, handicap psihic, fără venit, fără adăpost şi în multe cazuri fără nici un suport familial.

Am rămas impresionat de atâta durere şi de suferinţa pe care am întâlnit-o la aceşti bătrâni. M-am bucurat că împreună cu voluntarii noştri am putut aduce un strop de bucurie în sufletele lor

a declarat Vasile Burleanu, pastor şi Asistent Director ADRA din zona Banat.

Ne-aţi adus o aşa mare bucurie prin prezenţa dumneavoastră aici şi prin ceea ce ne-aţi dăruit din iubire

marturisea cu lacrimi în ochi o bătrână din centrul social.

Tranziţia către economia de piaţă şi restructurarea economică în România au restrâns oportunităţile locurilor de muncă şi au condus spre o deteriorare semnificativă a puterii de cumpărare, a veniturilor, o creştere a sărăciei, marginalizarea şi excluderea socială a multor oameni. Mulţi dintre aceştia nu deţin o locuinţă stabilă şi pe perioade limitate sunt adăpostiţi în centre sociale. Din statisticile ultimilor ani rezultă că numărul persoanelor fără adăpost a crescut, iar cadrul instituţional nu are capacitatea de a face faţă acestei situaţii. Aceste persoane sunt adăpostite în timpul nopţii, dar ziua o parte dintre ei sunt nevoiţi să plece deoarece centrele instituţionale nu dispun de spaţiu suficient pentru a-i găzdui.

La sfârşitul acestei intervenţii, sentimentul tuturor celor implicaţi a fost cel al utilităţii faţă de semenii aflaţi realmente în situaţia de a fi ajutaţi. Impactul efectiv asupra grupului ţintă a fost concretizat prin următoarele rezultate: redarea demnităţii umane, a respectului de sine, prevenirea unor comportamente sociale destructive ca alcoolismul, consumul de droguri, violenţa, crearea unui mediu social suportiv

a declarat Emil Jigau, pastor şi Presedinte al Asociaţiei Youth and Family.

Prin proiectele sale, ADRA Romania îşi doreşte să fie mereu aproape de cei în suferinţă oriunde s-ar afla aceştia. Puteţi susţine activitatea ADRA România direcţionând 2 % din impozitul pe venit!
Schimbă o viaţă şi vei schimba lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate