Caută
Close this search box.

Sprijin pentru un viitor mai sigur: Casa ADRA susținută de D.G.A.S.M.B. în lupta împotriva violenței domestice

Casa ADRA a beneficiat de un sprijin în valoare de 200.000 lei din partea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București – DGASMB în perioada 01 august – 15 decembrie 2024. Finanțarea nerambursabilă a fost esențială pentru susținerea a 45 de supraviețuitori ai violenței domestice (22 adulți și 23 de copii), oferindu-le siguranța și ajutorul necesar pentru a depăși momentele dificile.

ADRA România, în urma concursului de proiecte, a obținut sprijin financiar din partea Consiliului General al Municipiului București în vederea desfășurării activității din cadrul Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie – Casa ADRA, pe o perioadă de 4 luni și 15 zile. Prin acordarea acestei finanțări mamele și copiii, victime ale violenței domestice, au fost susținute prin serviciile acordate în adăpost. Procesul de aplicare a fost început în luna aprilie 2024 prin întocmirea și depunerea documentației necesare, iar în urma parcurgerii etapelor de evaluare, solicitarea de finanțare a fost aprobată și s-a semnat contractul de finanțare în conformitate cu prevederile H.C.G.M.B..

Impactul colaborării

Grație colaborării fructuoase, persoanele asistate au primit acces la:

  • un mediu sigur și consiliere psihologică specializată;
  • tichete sociale și produse de igienă;
  • asistență medicală de urgență și servicii stomatologice;
  • consiliere juridică și suport pentru integrarea în colectivitate;
  • cursuri de formare profesională, contribuind la reintegrarea socială a mamelor.

Toate aceste inițiative au fost implementate pentru a le oferi persoanelor asistate un viitor mai bun, susținându-le să-și refacă viața într-un cadru plin de siguranță și înțelegere.

Mulțumim Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București pentru implicarea activă și pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor, în mod special din anul 2024. Această colaborare demonstrează că împreună putem transforma vieți și oferi o nouă șansă celor care au cea mai mare nevoie de ajutor.

“Am fost bucuroși de finanțarea acordată de Consiliul General al Municipiului București, care ne-a permis să continuăm și să extindem activitatea ADRA România în domeniul combaterii violenței domestice. Aceste inițiative au reflectat angajamentul nostru constant față de sprijinirea acestei categorii vulnerabile de beneficiari. Centrul “Casa ADRA” nu este doar un adăpost pentru mame și copii, ci și un loc de tranziție către o viață mai sigură și mai liniștită pentru victimele violenței domestice, care au suferit adesea ani de umilință, suferință și frică. Prin colaborarea cu Primăria București și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, am oferit acestor persoane o șansă reală la un nou început”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

“Ce poate fi mai nobil decât să întinzi o mână de ajutor semenului tău, cu susținere din toată inima și alături de oameni serioși și dedicați? Parteneriatul dintre Primăria Capitalei și ADRA România reflectă acest angajament. Susținerea proiectului Casa ADRA este o dovadă a bunei colaborări și a încurajării constante a eforturilor dedicate protejării victimelor violenței în familie. Și în anul 2024, colaborarea dintre Primăria Capitalei și ADRA România a fost consolidată prin sprijinirea financiară a Centrului de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA. Decizia de a oferi finanțare nerambursabilă din bugetul local al Municipiului București pentru activitățile desfășurate de Casa ADRA a venit firesc, în urma unei evaluări riguroase. Aceasta demonstrează încrederea în parteneriatul solid și în misiunea comună de a asista victimele violenței domestice”, a declarat Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, Director General al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului Bucureşti – DGASMB.

“Mulțumim Primăriei Capitalei pentru sprijinul acordat, care a contribuit semnificativ la susținerea activităților centrului destinat mamelor și copiilor, victime ale violenței domestice. Prin această finanțare, am reușit să oferim servicii de calitate pentru 45 de beneficiari, sprijinindu-i în procesul de recuperare și reintegrare. Ajutorul primit ne-a permis să creăm un mediu sigur și stabil, răspunzând nevoilor esențiale ale beneficiarilor. Apreciem implicarea autorităților locale în sprijinirea celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate