Incendiile au fost o amenințare pentru omenire dintotdeauna, cauzând distrugeri masive și mistuind, de cele mai multe ori, munca de o viață întreagă și lăsând în urmă doar rămășițe. Un astfel de caz este cel al lui Vasile Nechita din localitatea Slobozia, județul Bacău, care trece prin momente grele din cauza unui incendiu izbucnit în propria locuință pe data de 3 septembrie 2023, lăsându-l cu perspectiva viitorului total lipsită de speranță. Focul a pornit de la un aragaz și a distrus mobilierul din bucătărie, iar de acolo s-a extins foarte repede la întregul acoperiș, arzând grinzile și căpriorii.
Pentru casa care va fi reconstruită este nevoie, la momentul actual, de scoaterea materialului ars, urmând ca acoperișul să fie refăcut, zidurile să fie renovate și interiorul mobilat pentru ca beneficiarul să poată locui în condiții normale în iarna care se apropie.
„În dimineața zilei de 4 septembrie am mers la fața locului și am organizat evacuarea a ceea ce a mai rămas din mobilă, cât și curățarea și îndepărtarea țiglei sparte și căzute, precum și îndepărtarea căpriorilor arși și a resturilor de material. Grinzile și plafoanele rămase sunt arse în mare măsura, astfel încât vor trebui să fie dărâmate și refăcut întreg acoperișul și rezidită o mare parte din casă. Pagubele sunt mari deoarece prăbușirea unor plafoane a afectat și mobila din casă”, a declarat Savel Lupu, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Reclădind speranțe” și Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
„Vă mulțumesc pentru ajutor și-mi doresc ca ocrotirea și binecuvântarea lui Dumnezeu să fie peste fiecare dintre noi!”, a declarat Vasile Nechita, beneficiar în cadrul proiectului „Reclădind speranțe”.
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Reclădind speranțe” și să se implice o pot face prin:
- voluntariat (vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional);
- donații financiare în contul ADRA;
- donații direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul „Reclădind speranțe”;
- donarea chiar acum a sumei de 2 Euro prin trimiterea unui SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România