În perioada 02 – 05 iulie 2024, s-a desfășurat la Moieciu, județul Brașov, tabăra VIS DE COPIL pentru 45 de copii defavorizați care sunt beneficiari ai proiectului ADRA „Vreau la școală!”. Tabăra „Vis de Copil” este un proiect ADRA ce a prins aripi și s-a născut din dorința de a oferi o recompensă copiilor din proiectul „Vreau la școală!” pentru rezultatele bune la învățătură obținute pe parcursul anului școlar. Voluntari, instructori, pastori, sponsori și organizatori și-au dat mâna pentru a susține educația și pentru a îndeplini visul celor 45 de copii de a participa într-o tabără gratuită la munte.
Prin inocența lor și capacitatea de a vedea lumea cu ochii curați, prin sinceritatea lor și disponibilitatea de a ierta, prin entuziasmul lor și dorința avidă de cunoaștere copiii ne amintesc de frumusețea simplă a vieții și ne îndeamnă să redescoperim minunile din jurul nostru. În fiecare zâmbet și în fiecare întrebare curioasă putem găsi o lecție de viață și o sursă de înțelepciune. Zilele petrecute la Moieciu au reconfirmat cât de importantă este investiția în educație și cât de mult contează să dăm aripi visurilor pe care copiii le au.
Demnă de remarcat este implicarea elevilor voluntari de la Liceul Adventist „Ștefan Demetrescu”, din București, care au pus timpul lor de vacanță la dispoziția lui Dumnezeu pentru a sluji acestor copii care provin din familii defavorizate. Toate activitățile planificate, precum și fiecare joc din tabără, ne-au arătat încă o dată creativitatea, seriozitatea și determinarea ce caracterizează echipa frumoasă de voluntari de la Liceul Adventist din București. Coordonați de pastorii Teofil Brașov și Gabriel Iarca, tinerii au slujit cu multă bucurie și răbdare, iar lacrimile și îmbrățișările copiilor de la sfârșitul taberei au fost ca o „arvună” pentru răsplata pe care Cerul o va oferi acestor voluntari dedicați.
Tabăra s-a realizat cu sprijinul financiar exclusiv din partea firmei Asus România care a sponsorizat toate cheltuielile aferente acestui proiect. Dumnezeu să le răsplătească efortul!
„Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru încă un VIS devenit realitate. Tabăra de la Moieciu a fost un proiect reușit datorită oamenilor care s-au implicat și au slujit cu dăruire pentru copiii beneficiari. Apreciez mult sponsorul, dar și voluntarii de la Liceul Adventist București, care deși sunt tineri, și-au asumat responsabilități mari pe care le-au îndeplinit cu succes. Sunt fericită să colaborez la ADRA cu tineri cu valori preocupați de a sluji semenilor lor, iar lucrul acesta îmi dă curaj să privesc cu încredere viitorul. Mulțumesc echipei de la Centrul Respiro pentru disponibilitatea și amabilitatea cu care ne-au primit și pentru mâncarea gustoasă pe care ne-au pregătit-o în aceste zile. „Copiii sunt unica putere care te împinge să mergi înainte chiar și atunci când în interiorul tău nu vrei decât să te oprești”, spunea George Enescu, având mare dreptate. Așadar, mergem înainte cu încredere și ne pregătim pentru următoarele două tabere din acest an, fiind convinși că tot ceea ce semănăm în inimile acestor micuți va încolți și va rodi pentru o viață frumoasă și binecuvântată”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.
„Colaborarea dintre Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demestrescu”, din București și ADRA România a fost și în acest an deosebit de benefică pentru toate persoanele implicate în tabăra „Vis de Copil”. Cei 11 elevi voluntari din clasele 10A și 11A, cu entuziasm și determinare, au pregătit cu suficient timp înainte întregul program al taberei și s-au ocupat de toate activitățile importante ale taberei. Au pregătit ateliere creative deosebit de atractive pentru copii, surprize, vânătoare de comori, jocuri, cântece, concursuri și premii. Sunt încântat de implicarea fiecărui voluntar și sunt convins că această experiență deosebită se va repeta și anul următor!”, a declarat Teofil Brașov, Pastor și Voluntar ADRA România în cadrul taberei „Vis de Copil”.
„Sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea pe care am primit-o de a da o mână de ajutor la organizarea taberei ADRA „Vis de Copil”. Am întâlnit diverși copii, cu diverse povești de viață, însă pe toți îi leagă același lucru: puterea de a VISA. Este extraordinar să vezi câtă fericire poți aduce în viața unor copii prin lucrurile pe care le faci pentru ei și prin timpul pe care îl dedici lor. Plec din tabară cu o împlinire sufletească care nu-mi va părasi curând sufletul”, a declarat George Dunca, Voluntar ADRA România în cadrul taberei „Vis de Copil”.
„Când am primit invitația de a participa ca mentor într-o tabără pentru copii vara trecută, nici nu mi-a trecut prin cap că voi ajunge să spun ca a fost cea mai frumoasă tabără din viața mea. Iar anul acesta când ne-am mobilizat noi, cei 11 voluntari sau mentori pentru a organiza tabăra, am ştiut că experiența se va repeta, poate chiar însutit. Am învățat ce înseamnă responsabilitatea, recunoştința, am învățat cum putem aduce un zâmbet pe fața unui copil trist și am învățat că de cele mai multe ori, a fi empatic cântărește mai mult decât a fi un om care respectă regulile orice-ar fi. Tabăra „Vis de copil” ne-a reamintit că suntem cu adevărat binecuvântați de Dumnezeu şi că nu e deloc greu să împărțim din puținul nostru cu cei care poate nu au deloc. Și cum a spus cineva drag, am venit în tabără cu visurile noastre, dar am plecat cu dorința de a le împlini pe ale lor, ale copiilor. Mulțumim ADRA România pentru oportunitate! Mulțumim, copii, pentru că ne-ați învățat atât de multe!”, a declarat Sabina Brînzan, Voluntar ADRA România în cadrul taberei „Vis de Copil”.
ADRA România susține educația!
Beneficiarii proiectului ADRA “Vreau la școală!” sunt copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate foarte bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile, monoparentale și sunt permanent amenințați de abandonul școlar.
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!” și să se implice, o pot face prin:
- voluntariat;
- donații materiale (în special rechizite școlare, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte),
- donații financiare în conturile ADRA;
- donații direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!”;
- donarea chiar acum a sumei de 2 Euro prin trimiterea unui SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România