În perioada 09 octombrie-18 decembrie 2022, ADRA România a organizat campania de strângere de fonduri ZBOR DE COPIL Ediția a 2-a, prin Festivalul Internațional Caritabil de Muzică și Arte și Târguri caritabile, sub deviza ”Împreună pentru un alt fel de a fi!”. Campania a fost destinată strângerii de fonduri pentru Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA.
Donațiile obținute în urma campaniei au mers către proiectul Casa ADRA, centrul pentru mame și copii, victime ale violenței în familie. Toate informațiile sunt găsite pe site-ul campaniei: www.zbordecopil.ro.
În perioada menționată mai sus, au fost organizate 3 târguri caritabile de către: Școala Gimnazială, nr. 1, Dor Mărunt, prin implicarea doamnei director Mariana Stan – Călărași, Școala Gimnazială Doctor Luca Brăila, prin implicarea doamnei director Anca Bratu și Liceul Adventist Teologic Craiova, prin doamna profesor Raluca Zorzon, arătând cu toții solidaritatea față de acest proiect sensibil: elevi, profesori, directori, părinți. Ne arătăm toată prețuirea și recunoștința pentru eforturile organizări acestor evenimente, alături de colectivele profesorale, elevi și părinți.
O altă direcție a campaniei a constituit-o desfășurarea Festivalului Internațional Caritabil de Muzică și Arte ”Zbor de copil”, Ediția a 2-a. Numărul înscrișilor a crescut față de ediția de anul trecut, ajungând la aproximativ 200 de participanți. Dorindu-ne să diversificăm activitatea și bucuria celor ce s-au înscris, au fost și câteva noutăți ale acestei ediții: participanții nu au mai fost limitați la un interval de vârstă și a fost introdusă o secțiune nouă: compoziție muzicală, precum și o subsecțiune în plus: ansambluri instrumentale. Ne-am bucurat de implicarea unui număr de 38 jurați (muzicieni, artiști plastici, scriitori, profesori, actori, fotografi) care au evaluat prestațiile celor înscriși. O parte din jurați au fost la a 2-a participare în campania noastră, iar ceilalți s-au alăturat anul acesta pentru prima dată.
O altă noutate adusă campaniei a fost organizarea unei Gale, cu ocazia căreia ne-am bucurat atât de interpretarea participanților, cât și de puncte în program susținute de jurați. Tot în cadrul Galei, a fost organizată o expoziție de pictură, cu tablouri extraordinar de frumoase, lucrate cu mare grijă de mâini micuțe, dar foarte talentate. De asemenea, au fost expuse lucrări la desen, grafică digitală și aici participanții bucurându-ne cu lucrări excepționale. Partenerul nostru care a făcut posibil acest eveniment a fost Liceul Teologic Adventist Ștefan Demetrescu București, reprezentat de domnul director Prună Laurențiu.
”Mare bucuria mi-a fost când am regăsit printre participanții înscriși nume pe care le-am recunoscut de anul trecut, profesori care au pus mult suflet și părinți care, chiar dacă ne-au descoperit anul acesta, am reușit să ne conectăm și să colaborăm foarte frumos. La Gală a fost o atmosferă extraordinară și cu multă emoție când ne-am recunoscut între noi, după ce avusesem discuții îndelungate la telefon. Anul acesta am aflat povești din spatele talentelor participanților, am aflat despre ce își doresc să facă mai departe, despre ce visează. Nu pot decât să mulțumesc celor ce ne-au încredințat din freamătul și bucuriile lor”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psiholog și Coordonator fundraising campanie „Zbor de copil” ADRA România.
Avem o apreciere deosebită și pentru partenerii de anul acesta ai campaniei „Zbor de copil”:
- Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti
- Titor Art Center
- Asociația Culturală Stroici
- Școala Gimnazială ”Augustin Maior” – Reghin, Secția de Muzică și Arte Plastice
- Școala Gimnazială nr. 1, Dor Mărunt
- Școala Generală Doctor Luca
- Liceul Teologic Adventist Craiova
- Liceul Teologic Adventist ”Ștefan Demetrescu” București
Nu în ultimul rând, le mulțumim și sponsorilor ce ne-au sprijinit în această campanie: Editura DPH care ne-a sprijinit cu cărți valoroase pentru mămicile și copilașii de la Casa ADRA și Ciocolissimo România, prin intermediul căreia am putut să oferim un simbol al prețuirii noastre juraților care ne-au susținut campania.
Ne dorim ca ediția de anul acesta să ne aducă și mai multe talente și suflete alese aproape!
Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.
Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:
- donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România