Festivalul Internațional Caritabil de Muzică și Arte „Zbor de copil” (online) și Târguri Caritabile
În perioada 19 mai-17 iulie 2023, ADRA România organizează campania de strângere de fonduri ZBOR DE COPIL Ediția a 3-a, prin Festivalul Internațional Caritabil de Muzică și Arte și organizarea de Târguri Caritabile, sub deviza ”Împreună pentru un alt fel de a fi!”, campanie destinată strângerii de fonduri pentru Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA.
CINE poate participa?
Dacă ai între 4 la 18+ (fără limită superioară de vârstă), te așteptăm alături de noi! Pot exista excepții pentru limita inferioară.
CE trebuie să faci?
Te poți înscrie la următoarele secțiuni:
- Muzică instrumentală (pian, vioară, instrumente cu coarde, instrumente de suflat, ansambluri instrumentale);
- Muzică vocală (solo și ansambluri vocale);
- Compoziție muzicală;
- Teatru (recitare poezii, monolog, scenetă etc.);
- Creații literare (poezie și proză scurtă);
- Arte vizuale (pictură, desen, grafică clasică și digitală, fotografie și videoclip);
- Creații handmade;
- Familia mea (momente în familie).
CUM se va desfășura?
Festivalul se va desfășura în variantă ONLINE, la fel festivitatea de premiere, așa că te poți înscrie indiferent de țară sau continent. Gala trofeelor (cele mai bune prestații, creații etc.) va fi OFFLINE, la București.
CÂND va avea loc?
- Înscrierile participanților: 19 mai-18 iunie 2023 (online);
- Jurizarea: 20-30 iunie 2023;
- Festivitatea de premiere: se va anunța ulterior;
- Gală: se va anunța ulterior.
Organizarea acestui festival, precum și participarea la el este un prilej de a ne implica și de a contribui activ la construirea unei societăți mai sigure. Atenția noastră este îndreptată prin acest proiect către copiii și mamele care fug din familie din cauza abuzurilor. Viața le este pusă în pericol, iar la „Casa ADRA” găsesc un spațiu de siguranță. Au posibilitatea de a se liniști, de a-și face un plan alături de echipa noastră specializată.
Toți pașii de înscriere se găsesc pe site-ul: www.zbordecopil.ro.
Pentru donația de participare, accesați link-ul: Donatie – ADRA (zbordecopil.ro).
Dorim să mulțumim în mod special sponsorilor și partenerilor acestei ediții:
SPONSORI:
- HILS – Sponsor GOLD;
- Puratos – Sponsor SILVER;
- Chocolissimo – sponsor;
- Editura Didactica Publishing House – sponsor;
- Corola Traduceri – sponsor;
- Dezibel Media – sponsor.
PARTENERI:
- Liceul Teologic Adventist – București;
- Liceul Teologic Adventist – Craiova;
- Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” – Toplița, Harghita;
- Școala Gimnazială ”Augustin Maior” – Secția de Muzică și Arte Plastice – Reghin;
- Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” – București;
- Asociația Culturală ”Stroici”;
- Pi Media;
- Antreprenoare;
- Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România;
- Speranța TV.
„Sunt emoții deosebite de fiecare dată când pregătim și lansăm o nouă ediție a campaniei ”Zbor de copil”. Ne reîntâlnim cu copii și tineri foarte talentați și bucuroși de o nouă experiență. S-a construit o mică comunitate de sprijin în jurul proiectului nostru ”Casa ADRA” și vedem că aceasta crește de la an la an. Îi așteptăm pe toți cei doritori alături de noi, profesioniști sau pasionați de cea ce fac să adunăm picătură cu picătură de bine”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psihoterapeut / Coordonator campanie „Zbor de copil” ADRA România.
Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.
Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:
- donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România