Caută
Close this search box.

ADRA România strânge fonduri pentru sinistraţii din Myanmar

ADRA România se implică alături de ADRA International în asistarea victimelor dezastrului ciclonului Nargis care a provocat moartea a peste 50 000 de persoane şi a lăsat în urmă între două şi trei milioane de sinistraţi în Myanmar (The Times).

Contribuţia ADRA România se ridică la 10 000 de USD, bani pe care sperăm să-i adunăm din contribuţia membrilor bisericii AZS cu ocazia zilei ADRA din 9 mai 2008.

ADRA România se alătură astfel iniţiativei ADRA International care prin filialele sale a lansat o campanie de strângere de fonduri către toate birourile naţionale pentru ajutorarea victimelor dezastrului. Se are în vedere îmbunătaţirea condiţiilor de viaţă a sinistraţilor, prin intervenţii de urgenţă (distribuirea de hrană, bunuri de cazarmament, bunuri de igienă personală, asistenţă medicală şi psihologică, etc) dar şi prin proiecte de refacere pe termen mediu şi lung: construcţie de locuinţe, refacerea infrastructurii, etc.

ADRA International a deschis de mai mulţi ani în Myanmar un birou de intervenţii în situaţii de criză. Aşa se face că echipa ADRA din zonă lucrează deja pentru ajutorarea victimelor lovite de dezastru. Fondurile strânse de la birourile donatoare vor fi gestionate de echipa locală în colaborare cu ADRA International.

Jurnaliştii britanici de la The Times scriu că dezastrul din Myanmar este cea mai mare catastrofă din istoria modernă a ţării, numărul victimelor şi pagubele fiind comparabile cu cele ale devastatorului tsunami produs în Oceanul Indian in decembrie 2004, care a provocat moartea a peste 230 de mii de persoane. Organizaţia Naţiunilor Unite, Uniunea Europeană, Japonia şi India s-au oferit să trimită ajutoare umanitare în Myanmar. SUA au alocat trei milioane de dolari pentru a veni în ajutorul persoanelor afectate de dezastru.

Valeria Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate