Caută
Close this search box.

ADRA alături de sinistrații din județul Bacău

ADRA, continuându-și misiunea, în zilele 7 – 8 iulie s-a aflat în mijlocul satelor inundate din zona Bacău. Schineni, Siretu, Șerbești și Săucești sunt localitățile în care, după retragerea apelor, sătenii se confruntă cu pierderi materiale substanțiale.

Aproximativ 300 de locuințe avariate și cam toate culturile aflate la câmp distruse, au produs un climat de disperare pentru locuitorii acestor locuri. Apele din fântâni fiind foarte tulburi au lăsat toată zona fără apă potabilă. Pachetele de hrană, sticlele de apă plată și kit-urile igienice oferite de voluntarii ADRA sătenilor, le-au amintit acestora că suferința este mai ușoară atunci când este împărtășită.
Voluntarii, alături de membrii echipei ADRA, au mers din sat în sat, însoțiți de autorități și din casă în casă au încercat să ofere ajutor acolo unde era mai multă nevoie. Oamenii speriați de autoritatea cu care natura se manifestase în aceste ultime zile, s-au simțit alinați atunci când au avut posibilitatea să povestească experiența trăită.
Următoarea zonă de intervenție în această primă fază, de asistare a sinistraților cu alimente si produse de primă necesitate, este raza județului Tulcea. Mai multe sate printre care și Ceatalchioi se află deja de câteva zile sub ape, aproximându-se că un număr de 200 de case sunt afectate.
Deși loviți de tragedia pierderii muncii de o viață, această experiență a adus oamenii mai aproape unii de alții, iar voluntarii ADRA s-au simțit recompensați de bucuria dăruirii unei clipe de împreună simțire.

ADRA a intervenit în prima fază, în zonele grav afectate de inundații din nordul și centrul Moldovei, urmând să continue la Tulcea și oriunde vor mai apărea zone inundate. După încheierea primei faze de intervenție, va urma faza a doua de refacere și dezvoltare în care un număr de persoane, ce se va stabili ulterior, vor fi ajutați să-și reconstruiască gospodăriile pierdute.
Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate