Caută
Close this search box.

Semnează și tu petiția ADRA: ”Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală.”!

În cadrul Consiliului anual ADRA din Iordania, din luna februarie 2019, ADRA a lansat o nouă campanie globală de informare și conștientizare asupra nevoii de educație „Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală.” (Every child. Everywhere. In school.). Campania este un apel urgent, condus de adventiști, adresat liderilor din întreaga lume pentru a se asigura de faptul că fiecare copil, din fiecare loc, indiferent de rasă, vârstă, naționalitate, gen, religie sau origine, are dreptul, participă la școală și își completează educația pentru a-și putea îndeplini potențialul deplin dat de Dumnezeu.

Pentru a semna petiția puteți accesa: https://inschool.adra.org/petition

„Fiecare copil este un copil al lui Dumnezeu: prețios, unic și plin de potențial incredibil. Cu toate acestea, sărăcia, căsătoriile la vârste tinere, inegalitatea, dizabilitatea și mulți alți factori mențin un număr inacceptabil de mare de copii în afara școlii. De aceea solicităm investiții mai mari în educație la nivel global și sporim accesul la educație de calitate pentru toți copiii. Este timpul să facem educația o prioritate maximă pentru ca fiecare copil să își poată îndeplini potențialul dat de Dumnezeu. Campania Fiecare Copil. Din fiecare loc. La școală. se bazează pe lungă tradiție a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de a răspunde nevoilor tuturor ființelor umane, și anume de a se ridica în favoarea drepturilor omului, a bunăstării copiilor și a protecției și integrității familiilor. Petiția este o chemare la acțiune pentru toți susținătorii educației să se ridice pentru această mișcare condusă de adventiști și să pună în practică acele principii pe care le respectăm” a declarat Jonathan Duffy, Președintele ADRA International.

“Educația copiilor este nevoia generației de astăzi pentru a avea o alta generație mâine. Printre copiii de astăzi sunt conducătorii de mâine. Când vorbim de educarea copiilor, mâine este deja prea târziu! Îi încurajez pe membrii bisericii adventiste, pe aparținători și simpatizanți sa ne implicăm nu doar în semnarea petiției ADRA Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală., ci și să susținem prin mai multe modalități procesul de educare a tinerei generații, deoarece lucrarea de educație înseamnă formarea caracterului” a declarat Ștefan Tomoiagă, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

”Recunoscând faptul că educația este parte integrantă a oricărui efort de dezvoltare și că accesul la educație înseamnă stoparea ciclului sărăciei, ADRA România susține și semnează petiția „Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală.” prin care susține procesul educațional, promovând totodată și spiritul egalității de șanse. Consilierea familiilor cu mulți copii în vederea înscrierii la școală, prevenirea abandonului școlar, combaterea discriminării de orice tip și sprijinirea copiilor talentați pentru continuarea studiilor în învățământul superior sunt doar câteva dintre obiectivele urmărite. Cu toții ar trebui să ne străduim să păstrăm spiritul de a învăța, de a ne întoarce la școală. Suntem aici pentru că Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România susține educația!” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

De ce copiii sunt în afara școlii?

Fiecare copil, din fiecare loc are dreptul la o educație! Din păcate, 262 de milioane de copii din întreaga lume sunt în prezent privați de acest drept. Un copil aflat în afara școlii este mai vulnerabil la traficanții de persoane, la recrutarea de către unități militare și are un risc crescut al căsătoriei timpurii, al nașterii la vârsta adolescenței și la exploatarea prin muncă. Vrem să extindem puterea de educație a celor mai dezavantajați copii – copiii din zonele de conflict, copiii din zone îndepărtate, copiii care trăiesc în sărăcie extremă și copiii care se confruntă cu discriminare din cauza genului, dizabilității sau etniei.

De ce Biserica Adventistă?

Cu 20 de milioane de membri la nivel global și cu cel de-al doilea cel mai mare sistem educațional privat din lume, Biserica Adventistă are nu numai o ocazie unică, ci și o responsabilitate morală și creștină de a se asigura că fiecare copil, peste tot, are șansa de a merge la școală și de a beneficia de o educație de calitate, indiferent de rasă, religie sau circumstanță. Apelul „Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală” este o recunoaștere a valorii și potențialului fiecărui copil individual. Fiecare copil este un copil al lui Dumnezeu – prețios înaintea Lui – și merită să aibă posibilitatea de a trăi o viață cu demnitate și scop, liberă de exploatare și sărăcie.

De ce acum?

În întreaga lume, numărul copiilor care nu merg la școală a scăzut cu aproape jumătate din anul 2000, însă progresele înregistrate nu au simțit aproape nici o îmbunătățire din anul 2012. Este necesară o acțiune susținută pentru a se asigura că fiecare copil, adolescent și tânăr frecventează școala și își completează educația.

Conform studiilor de specialitate, astăzi, 41.000 de fete s-au căsătorit înainte de împlinirea vârstei de 18 ani. Astăzi, 15.000 de copii au decedat din cauze care pot fi prevenite în mare parte. Astăzi, mai mult de 1 miliard de oameni trebuiau să trăiască cu mai puțin de 1,25 $. Astăzi, 262 de milioane de copii nu au mers la școală. Dacă nu facem ceva, nici mâine nu vor merge la școală, iar în cele din urmă acest lucru va duce la mai multe fete tinere care se căsătoresc, copiii fiind sortiți să moară în copilărie, perpetuând ciclul sărăciei. Să nu mai așteptăm o altă zi să luăm măsuri.

Campania „Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală” urmărește să colecteze un milion de semnături până în anul 2020 prin eforturi, în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, astfel încât liderii mondiali să ia măsuri pentru ca fiecare copil să beneficieze de o educație de calitate și să trăiască liber de exploatare, liber de sărăcie sau de diferența dintre generații.

Vreau ca liderii lumii să se angajeze și să se asigure că toți copiii, adolescenții și tinerii au acces la educația primară și secundară gratuită, echitabilă și de calitate!

Pentru a semna petiția puteți accesa: https://inschool.adra.org/petition

29 de răspunsuri

  1. Forte important ca toți copii să aibă posibilitatea de a merge la școală.
    Noi avem acestă resposabilitate de a crea oportunități ca ei să poată avea acces la o educație adecvată.

    1. Sustin din toata inima acest proiect,pentru ca toti copiii de pretutindeni sa aibe acces la scoala gratuit.
      Prin insasi activitatea care o desfasor la Fundatia Alinare ca Asistent Social si ca si coordonator a acestei Instituții, sprijinim pe acei copii car provin din fam sărace,sa poata avea acces la invatamant.

  2. Sustin din toata inima acest proiect,pentru ca toti copiii de pretutindeni sa aibe acces la scoala gratuit.
    Prin insasi activitatea care o desfasor la Fundatia Alinare ca Asistent Social si ca si coordonator a acestei Instituții, sprijinim pe acei copii care provin din familii sărace,sa poata avea acces la invatamant.

  3. Proiect cu bătaie lunga… E ducând copiii, creste nivelul de cultura. Felicitări pt inițiativa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate