Caută
Close this search box.

Vino și tu la ”Căsuța Speranței”!

Casuta Sperantei ADRA - log”Căsuța Speranței” este unul dintre proiectele Agenţiei Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România în domeniul ”Educație și sănătate de bază”. Obiectivul proiectului ADRA ”Căsuța Speranței” este îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor care suferă de diferite afecțiuni respiratorii prin facilitarea accesului și oferirea serviciilor de găzduire gratuită într-un spațiu amenajat în imediata vecinătate a binecunoscutei saline din Slănic, județul Prahova, în acord cu motoul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Ce oferim și cui?

salina slanicPentru ca accesul la salina din apropiere să se realizeze mai ușor și pentru a putea beneficia de avantajele unei tratament cu aerosoli, în cadrul centrului ”Căsuța Speranței” se oferă cazare gratuită în regim de autogospodărire pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-15 ani care suferă de afecțiuni respiratorii și însoțitorii lor.

Când, unde și cum mă înscriu?

Capacitatea centrului este de 6 locuri (3 copii și 3 adulți însoțitori). Seriile de cazare se vor desfășura după următorul grafic:

  • Seria I: 27 iunie – 10 iulie
  • Seria II: 11 iulie – 24 iulie
  • Seria III: 25 iulie – 7 august
  • Seria IV: 8 august – 21 august
  • Seria V: 22 august – 4 septembrie
  • Seria VI: 5 septembrie – 18 septembrie

Salina 3Înscrierile se fac prin transmiterea în format electronic a documentelor mai jos menționate, la adresa de e-mail office@adra.ro, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea perioadei pentru care s-a optat, iar răspunsul organizației va fi dat cu aproximativ 5 zile înainte de începerea seriei respective.

Primirea beneficiarilor în centru se va face începând cu ziua de luni, ora 12:00 a fiecărei serii, iar eliberarea camerelor se face în ziua de duminică de la finalul fiecărei serii, până la ora 12:00.

Documente necesare înscrierii:

  • cerere de admitere (descarcă AICI);
  • recomandare specifică de la medicul specialist;
  • documente de identificare atât pentru însoțitorul adult, cât și pentru copil (carte de identitate și certificate de naștere).

Decizia de admitere în centru se va face în urma analizării dosarului de înscriere, răspunsul urmând să fie comunicat telefonic sau prin e-mail. ADRA România își rezervă dreptul de a selecta beneficiarii în funcție de iminența afecțiunilor și a recomandărilor trimise din partea medicului specialist. Ulterior transmiterii acceptului către beneficiar, admiterea în ”Căsuța Speranței” se va face în baza unui contract cu reprezentantul legal al copilului privind serviciile oferite și a unui regulament de ordine interioară.

Menționăm faptul că ADRA România nu își asumă răspunderea pentru costurile cu transport, hrană și nici pentru cele privind biletele de intrare în salina. Pentru mai multe detalii puteți consulta programul și tarifele salinei, la http://www.salrom.ro/slanic-prahova.php.

Pentru alte detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail office@adra.ro sau la telefon 021 25 25 117, în fiecare zi, de Luni până Vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:30.

Cum funcționează tratamentul în salină?

salinaAerosolii salini sunt micro – particule care sunt inhalate pe nas și pe gură de către pacient și care ajung în căile respiratorii superioare (cavitatea bucală, cavitățile nazale și faringe) sau cele inferioare (laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare) – unde dezinfectează mucoasele, elimină toxinele, refac elasticitatea membranelor celulelor și reduc micro-organismele iritante. În plus, efectul sării include și activarea mișcării ciliare (mișcarea cililor vibratili de la nivelul celulelor epiteliale respiratorii, ce ajută la mobilizarea mai ușoară a secrețiilor).

Statisticile arată că un sfert dintre români suferă de afecțiuni respiratorii – pe primul loc se află rinita alergică, urmată de afecțiuni precum astmul bronșic, bronșita, bronhopneumopatia obstructivă cronică, precum și alte tipuri de alergii.

Ce afecțiuni remediază terapia în salină?

baia-baciului-slanic-prahovaInhalarea aerosolilor tratează o serie largă de afecțiuni respiratorii, dar și probleme produse de stres (tulburările de somn sau anxietatea).

Curele în salină au rezultate foarte bune pentru pacienții care suferă de astm. Crizele de astm vin pe fondul inflamațiilor de la nivelul căilor respiratorii (acestea se îngustează și produc acea senzație de lipsă de aer, de sufocare), iar aerosolii din saline tocmai asta fac: calmează inflamațiile și contribuie la refacerea mucoaselor respiratorii. Este recomandat tratamentul în salină cât mai devreme în astmul bronșic, pentru că sarea stimulează secreția bronșică și ajută la eliminarea acesteia, iar reducerea inflamațiilor are un efect benefic și asupra tusei.

Muntele-de-sare-Slanic-PrahovaAlte afecțiuni care se pot trata în salină sunt: bronșita asmatiformă, bronsiectazie (fără hemoptizie), pneumoconioza, traheobronșita cronică, rinita cronică, sinuzita maxilară/cronică, bisinoza, silicoza gr. 1 sau 2, polipoza faringiană, amigdalita cronică, insuficiența respiratorie restrictivă, emfizemul pulmonar, nevroza, starea de oboseală cronică și diverse tipuri de alergii.

Sigla ADRA Romania - vertical STANDARD 100 mare”Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România” promovează inițiativele în domeniul sănătății și are în atenţie sănătatea beneficiarilor prin proiecte de consiliere medicală şi nutriţională, prin învăţarea şi asimilarea regulilor de igienă personală şi a locuinţei. ADRA lucrează în favoarea persoanelor care se află în situaţii vulnerabile. Prin programele sale specifice, ADRA are ca obiectiv determinarea unor schimbări pozitive şi adecvate, prin crearea de parteneriate şi prin acţiuni responsabile, în vederea atingerii scopului propus.

ADRA România

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate