Caută
Close this search box.

Abilitarea comunităților: Impactul ADRA România în perioada 2019-2023

Sursa ADRA Europe

23 aprilie 2024, București.

S-au întâmplat multe în ultimii cinci ani – dacă ne uităm la viața noastră personală, dar și în organizația noastră. Un moment de privire retrospectivă a avut loc în România în această săptămână. Duminică și luni, 21 și 22 aprilie 2024, la Centrul de Misiune și Educație Adventistă din Stupini, județul Brașov, a avut loc cea de-a 20-a sesiune a Adunării Generale Elective a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Uniunea Conferințelor, la care au participat 222 de delegați din toată țara. În cadrul ședinței a fost validat raportul ADRA România pentru anii 2019-2023. În acești 5 ani, ADRA România a implementat 391 de proiecte.

În inima Europei de Est, ADRA România a lucrat cu sârguință pentru a aduce o schimbare pozitivă în viața celor aflați în nevoie. Pe parcursul a cinci ani, din 2019 până în 2023, ADRA România a implementat o gamă largă de proiecte menite să îmbunătățească calitatea vieții persoanelor și comunităților din întreaga țară.

Educația a fost o piatră de temelie a eforturilor ADRA România. Prin programe precum „Vreau să merg la școală!” și diverse alte inițiative, ADRA a lucrat neobosit pentru a preveni și a combate rata abandonului școlar în rândul copiilor din medii vulnerabile. Peste 2.000 de copii cu un potențial academic promițător au fost sprijiniți cu materiale esențiale și îndrumare educațională, punându-i pe drumul spre un viitor mai bun.

În ultimii cinci ani, am trecut cu toții prin pandemia COVID. Dincolo de aceasta, nenumărate dezastre au afectat persoane, familii și comunități din întreaga lume. ADRA România s-a implicat foarte activ în furnizarea de asistență umanitară familiilor afectate de violența domestică, dezastre naturale, război și greutăți economice. Peste 574 de victime ale violenței în familie au primit sprijin și adăpost crucial, în timp ce inițiative precum proiectul „Sprijin umanitar COVID19” au oferit ajutor persoanelor vulnerabile în perioade de criză.

În plus, ADRA România și-a extins aria de acțiune dincolo de granițele naționale, oferind asistență refugiaților și comunităților din zonele de conflict. De la furnizarea de alimente și kituri de igienă pentru refugiații din Ucraina, la organizarea de transporturi umanitare în Ucraina și până la sprijinirea copiilor din Malawi cu resurse esențiale, ADRA România a demonstrat angajamentul de a servi umanitatea acolo unde este nevoie. De asemenea, după cutremurele care au lovit Türkiye și Siria în 2023, ADRA România a livrat ajutoare importante comunităților afectate.

Unul dintre aspectele care inspiră activitatea ADRA România este accentul pus pe implicarea și responsabilizarea comunității. Prin proiecte precum „Copiii ajută copiii” și diverse inițiative de voluntariat, ADRA a încurajat participarea activă a tinerilor, promovând un spirit de compasiune și solidaritate în cadrul comunităților. Un concurs de creație a implicat copii de toate vârstele. Elevii au participat la alergări de solidaritate.

Puteți citi și viziona întregul raport aici Raport ADRA România 2019-2023 / ADRA România

Mulțumim echipei și tuturor susținătorilor pentru dedicarea și pasiunea lor. Dorim să vă rugați împreună cu noi pentru toți cei implicați, pentru că munca noastră nu se oprește și continuăm să slujim conform Motto-ului nostru: Dreptate. Compasiune și Dragoste.

Fotografii: ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate