Caută
Close this search box.

100.000,00 EUR finanțare ActionAid International pentru proiectul ADRA România ”Speranță pentru Ucraina” implementat pentru refugiații ucraineni din România

În ultima vreme, Ucraina se confruntă cu o realitate fără precedent. Acest lucru are efecte umanitare devastatoare care a dus la strămutarea populației atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și la granițele țărilor vecine. ADRA România, alături de ActionAid International, își propune minimizarea expunerii la situații de risc pentru refugiații ucraineni din Suceava și Brașov, precum și desfășurarea de activități psihosociale în cadrul „Centrul de Primire de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”.

Beneficiarii din cadrul proiectului „Speranță pentru Ucraina”, care face parte din domeniul de expertiză „Asistarea categoriilor sociale defavorizate”, sunt ucraineni și români, un număr de 800 de persoane, ale căror nevoi principale sunt îndeplinite pentru a putea traversa mai ușor perioada de criză.

Proiectul „Speranță pentru Ucraina”, implementat de către ADRA România și finanțat de către ActionAid International, pentru ucraineni și români, de pe teritoriul României, se desfășoară timp de 12 luni, începând cu data de 01.04.2022.

Obiectivul proiectului „Speranță pentru Ucraina”, cu o valoarea totală de 100.000,00 EUR, îl constituie asistarea unui grup țintă de ucraineni și români, de pe teritoriul României, constituit dintr-un număr de 800 beneficiari unici. În cadrul proiectului, refugiații (mame, adolescenți și copii ) primesc suport psihosocial din partea specialiștilor, se desfășoară activități socio-recreative pentru copii și adolescenți și se asigură servicii specializate privind integrarea socială a victimelor violenței domestice în cadrul „Centrul de Primire de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”.

„Cu sprijinul oferit de ActionAid, ne-am propus să deservim 800 de beneficiari ucraineni și români care trăiesc neliniștea și necunoscutul zilei de mâine. În cadrul proiectului, implementăm activități psihosociale, recreative și de suport social. Feedback-ul oferit în urma întâlnirilor de până acum este pozitiv și părinții ne transmit bucuria lor când își văd copiii implicați în activități ce îi fac să uite de dificultățile prezente”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psiholog ADRA România.

ActionAid este o organizație globală care luptă pentru o lume fără sărăcie și împotriva nedreptății. Strategia lor este de a construi un impuls internațional pentru dreptatea socială, economică și de mediu pentru oamenii care trăiesc în sărăcie și excluziune socială. ActionAid a fost fondată ca organizație de caritate în 1972. În anii 1990, s-a adoptat o abordare a dezvoltării bazată pe drepturile omului. În 2003, s-a înființat Federația ActionAid International. Sediul central este în Johannesburg, Africa de Sud.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate