Caută
Close this search box.

713.461 USD finanțare Consiliul Norvegian pentru Refugiați pentru proiectul ADRA România „Protecție și iernare pentru refugiații din Ucraina – 2023” implementat pentru refugiații ucraineni din România

În februarie 2022, în Ucraina s-a declanșat un conflict de mari proporții cu efecte umanitare devastatoare. Acest fapt a dus la strămutarea populației, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și la granițele țărilor vecine. Consiliul Norvegian pentru Refugiați în parteneriat cu ADRA România intervine pentru a doua oară asupra situației refugiaților din România, în cadrul proiectului „Protecție și iernare pentru refugiații din Ucraina – 2023” asistând nevoile esențiale ale acestora, respectiv atenuarea nevoilor de bază imediate și pe termen lung ale refugiaților ucraineni.

Beneficiarii din cadrul proiectului ADRA România „Protecție și iernare pentru refugiații din Ucraina – 2023” care face parte din domeniul de expertiză „Asistarea categoriilor sociale defavorizate”, sunt refugiații ucraineni, un număr de aproximativ 3.000 de persoane, ale căror nevoi principale vor fi îndeplinite pentru a putea traversa mai ușor perioada de criză, inclusiv perioada sezonului rece de iarnă.

Proiectul „Protecție și iernare pentru refugiații din Ucraina – 2023” implementat de către ADRA România, în parteneriat cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați, pentru refugiații ucraineni, de pe teritoriul României, se desfășoară timp de 8 luni, începând cu data de 01.03.2023.

Obiectivul proiectului „Protecție și iernare pentru refugiații din Ucraina – 2023”, cu valoarea totală de 713.461 USD, îl constituie asistarea unui grup de refugiați ucraineni de pe teritoriul României, alcătuit dintr-un număr de 3.000 de persoane. În cadrul proiectului, refugiații ucraineni vor beneficia de îndrumare și suport informațional cu privire la instituțiile de stat, instituțiile medicale, instituțiile juridice și instituțiile de învățământ. De asemenea, se vor distribui 3.000 de carduri valorice pentru îmbrăcăminte de iarnă, în special pentru copii, precum și 1.250 kituri de gospodărie.

„În ultima vreme ne confruntăm cu situații de criză fără ieșire, însă ADRA România este mereu la datorie pentru a umple inimile oamenilor cu speranța zilei de mâine. Împreună cu partenerul nostru Consiliul Norvegian pentru Refugiați răspundem prompt nevoilor refugiaților ucraineni de la noi din țară. Chiar dacă sunt mulți, încercăm să atragem atenția la fiecare caz în parte. Unele istorii ne marchează chiar și acum prin curajul și efortul refugiaților de a înfrunta situații de criză, adaptându-se la circumstanțe mereu în schimbare. Mulțumim Consiliul Norvegian pentru Refugiați pentru implicare și finanțare! Dumnezeu să fie cu noi toți!”, a declarat Cătălin Mantu, Manager Proiect ADRA România.

Consiliul Norvegian pentru Refugiați este o organizație neguvernamentală umanitară care protejează drepturile persoanelor afectate de strămutare. Aceasta include refugiații și persoanele strămutate intern care sunt forțați să-și părăsească casele ca urmare a conflictelor, a încălcărilor drepturilor omului și a violenței acute, precum și a schimbărilor climatice și a dezastrelor naturale.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate