Caută
Close this search box.

73.511 persoane din România asistate de către ADRA de la începutul pandemiei COVID-19 prin proiectul ”SPRIJIN UMANITAR COVID-19”

În perioada 8 martie 2020 – 13 martie 2021, în cadrul proiectului ADRA “Sprijin Umanitar COVID-19” care se încadrează în domeniul de expertiză “Asistarea victimelor dezastrelor naturale”, 73.511 persoane din familii vulnerabile au primit alimente și produse de igienă, medicamente sau echipament de protecție, asistență socială, consiliere psihologică și ajutor pentru asigurarea adăpostului.

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală și implementat din 8 martie 2020, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului, în mod special, de produse de bază și kituri de igienă pentru menținerea siguranței. Proiectul ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”, se axează pe ajutorarea oamenilor în așa fel încât să facă față nevoilor de supraviețuire din toate regiunile din România: Muntenia, Dobrogea, Moldova, Bucovina, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Banat și Crișana.

Beneficiarii proiectului ADRA “Sprijin Umanitar COVID-19”, persoane defavorizate și vulnerabile în fața virusului (copii, tineri, familii defavorizate și vârstnici vulnerabili) care nu dispun de surse financiare pentru a trece cu bine perioada dificilă, sunt identificați cu ajutorul Unităților Administrativ Teritoriale și a voluntarilor binevoitori. Împreună cu finanțatorii noștri, persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, ADRA România reușește să răspundă concret strigătului de ajutor acolo unde este nevoie, oferind strictul necesar supraviețuirii în fața virusului. Fără ajutorul partenerilor și furnizorilor ADRA cu inimă mare, nu ar fi fost posibilă oferirea de alimente de bază și igienă, în fiecare săptămână, în cadrul proiectului “Sprijin Umanitar COVID-19”.

Situația actuală, cu prelungirea stării de alertă, descoperirea noului vaccin împotriva COVID-19 și posibil o altă stare de urgență pe viitor, a creat nevoia pentru ca ADRA România, prin proiectul “Sprijin Umanitar COVID-19”, în fiecare săptămână să pune zâmbete pe fețele întristate și descurajate ale oamenilor afectați de pandemie și totodată să le ofere speranța unor zile mai bune.

„Având în vedere situația cu care ne confruntăm de un an de zile, teama și suferința oamenilor este departe de a se fi terminat. ADRA România este capabilă să străpungă barierele în fiecare săptămână, sprijinind și oferind ajutor tuturor persoanelor afectate de pandemia COVID-19. Prin proiectul “Sprjin Umanitar COVID-19” toți beneficiari au șansa egală de supraviețuire în fața virusului, dispunând de tot ajutorul pe care ei îl solicită. Alături de Partenerul nostru nevăzut, slujim umanității așa cum El a plănuit” declară Delia Fărâmiță, Manager Situații de Urgență. Responsabil Marketing și Comunicare.

„De un an ne confruntăm cu pionieratul unei situații care a schimbat destul de mult cotidianul. Acum un an ne confruntam cu semnele incipiente a ceea ce urma să fie pandemia de COVID-19, o situație care urma să contureze un orizont nou. O geneză sui generis la care asistam, concomitent, temători, dar și cutezători. Asistam atunci la noi măsuri legislative, la sancțiuni, la o varietate de obstacole și ne pregăteam de schimbări și decizii, astfel încât să putem fi alături de beneficiarii noștri ca și până atunci. Aveam încredere ca echipă, că munca noastră va continua și vom putea ajuta în continuare. Spre bucuria noastră așa s-a și întâmplat! ADRA România rămâne alături de beneficiari în lupta contra Covid-19, când necesitatea intervenției este necesară. Întreaga echipă a trecut cu bine peste toate obstacolele întâlnite pentru a-și atinge scopurile, deși nu a fost deloc ușor. Adaptarea la condițiile legislative, financiare, dar și de protecție și igienă a fost destul de anevoioasă, însă scopul a fost și este atins în continuare. Pozitivitatea în aceste vremuri este uneori o utopie, însă nu și pentru ADRA. Putem găsi un motiv de a fi pozitivi în tot ceea ce facem, prin ajutorul acordat în continuare prin proiectul “Sprijin umanitar COVID-19”, iar această stare vine din gramul de fericire pe care îl afișează beneficiarii noștri atunci când ne întâmpină” declară Bogdan Stănică, Manager Proiect ADRA România.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă, a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate.

ADRA România promovează un viitor mai bun!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România prin proiectul “Sprijin Umanitar COVID-19″ și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat (vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional);
  • prin donații materiale (în special produse alimentare și de igienă, medicamente sau echipament de protecție, îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA  (cu precizarea ”Sprijin Umanitar COVID-19”) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza pentru proiectul “Sprijin Umanitar COVID-19” prin specificarea “Sprijin Umanitar COVID-19” la destinația banilor sau
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate