Caută
Close this search box.

861,128.82 EUR finanțare Plan International pentru proiectul ADRA România „Speranță pentru Ucraina” implementat pentru refugiații ucraineni din România

De câteva luni, în Ucraina s-a declanșat un conflict de mari proporții cu efecte umanitare devastatoare. Acest fapt a dus la strămutarea populației, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și la granițele țărilor vecine. Plan International în parteneriat cu ADRA România intervine asupra situației refugiaților din România, în cadrul proiectului „Speranța pentru Ucraina”, asistând nevoile esențiale ale acestora, respectiv: distribuirea de kituri de sănătate menstruală pentru adolescente și femei, kituri de igienă, precum și desfășurarea de activități psihosociale.

Beneficiarii din cadrul proiectului cadru „Speranță pentru Ucraina”, care face parte din domeniul de expertiză „Asistarea categoriilor sociale defavorizate”, sunt refugiații ucraineni, un număr de 3.680 de persoane, ale căror nevoi principale vor fi îndeplinite pentru a putea traversa mai ușor perioada de criză. Totodată, se inițiază o campanie media de activism împotriva violenței de gen pentru refugiații din Ucraina și comunitățile gazdă, prin impactul a 30.000 de persoane. Activitățile din cadrul proiectului „Speranță pentru Ucraina” se desfășoară în localitățile Brașov, Galați, Iași și Tulcea.

Proiectul „Speranță pentru Ucraina”, implementat de către ADRA România, în parteneriat cu Plan Internațional, pentru refugiații ucraineni, de pe teritoriul României, se desfășoară timp de 4 luni, începând cu data de 05.09.2022.

Obiectivul proiectului „Speranță pentru Ucraina, cu o valoarea totală de 861,128.82 EUR, îl constituie asistarea unui grup țintă de refugiați ucraineni de pe teritoriul României, alcătuit dintr-un număr de 3.680 de persoane. În cadrul proiectului, refugiații ucraineni vor beneficia de: sesiuni de parenting pentru însoțitorii de copii și adolescenți pentru îmbunătățirea sănătății mentale și psihosociale, sesiuni de abilități de viață pentru adolescenți, precum și activități recreative pentru copii. De asemenea, vor fi identificați și direcționați către instituțiile abilitate ale statului, copiii neînsoțiți sau separați de familiile lor.

„Proiectul „Speranță pentru Ucraina”, implementat de către ADRA România, vine în sprijinul refugiaților ucraineni, în special copiilor și adolescenților, care vor să se integreze în societatea română prin participarea la cursuri, la servicii și activități pe care angajații angrenați în proiect le vor oferi. Mulțumim Plan Internațional pentru implicare și finanțare!”, a declarat Adrian Șuțoiu, Manager Proiect ADRA România.

Plan International este o organizație umanitară independentă de dezvoltare care activează în 78 de țări din întreaga lume pentru a promova drepturile copiilor și egalitatea de gen. Plan lucrează în România pentru a sprijini copiii refugiați și familiile acestora afectate de criza din Ucraina asigurând protecția copilului, educație, sănătate mintală și sprijin psihosocial.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate