Caută
Close this search box.

ADRA ESTE AICI inaugurând noul sistem cu apă potabilă curentă pentru 2.650 de persoane, prin proiectul „Ajutor! Dispensarul satului”

Luni, 21 decembrie 2020, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a inaugurat în comuna Poiana Cristei, județul Vrancea, noul sistem de alimentare cu apă potabilă curentă pentru dispensarul comunal, precum și pentru școală, primărie, poliție și cămin cultural, sistem modern forat de către ADRA România la 85 metri adâncime, cu un debit de 3.000 litri/oră, conform declarațiilor edilului comunei, pentru cei 2.650 de locuitori ai satelor din comuna Poiana Cristei, prin proiectul „Ajutor! Dispensarul satului”.

În urma cererii de ajutor și a evaluării situației, ADRA România, cu ajutorul finanțatorului INGKA Investments, a luat decizia de a se implica în acest caz construind un nou sistem de alimentare cu apă potabilă curentă pentru dispensarul comunal, precum și pentru școală, primărie, poliție și cămin cultural, dar și pentru cei 2.650 de locuitori ai satelor din comuna Poiana Cristei, proiectul fiind coordonat de către Ovidiu Burbulea, Responsabil ADRA Moldova și Bucovina, Bogdan Stănică, Manager Proiect ADRA România, Gabriela Istrate, Manager Proiect / Asistent Social ADRA România împreună cu Daniel Chiriac și Mihăiță Filimon, voluntari ADRA România în proiectul „Ajutor! Dispensarul satului”.

Noul sistem de alimentare cu apă potabilă curentă, construit în cadrul proiectului ADRA „Ajutor! Dispensarul satului” pentru cei 2.650 de locuitori ai satelor din comuna Poiana Cristei, s-a desfășurat pe o perioadă de 28 de zile fiind demarat pe data de 24 noiembrie 2020 și finalizându-se pe data de 21 decembrie 2020. Pentru noul sistem de alimentare cu apă potabilă curentă pentru cei 2.650 de locuitori ai satelor din comuna Poiana Cristei, cu o investiție de 42.000 lei, au fost implicați 2 voluntari împreună cu firma de foraj și sponsorul unic persoană juridică INGKA Investments Romania care și-au adus contribuția financiară și materială pentru finalizarea proiectului „Ajutor! Dispensarul satului”.

Prezent la eveniment, Aurel Neațu, Președinte ADRA România / Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România a declarat: „Mă bucur că facem parte și în proiectul acesta. În afara proiectelor de educație, care sunt mai numeroase, avem și proiecte în domeniul sănătății. Ne bucurăm pentru ocazia inaugurării obiectivului finalizat, fiind o implicare substanțială din partea ADRA Româna cu ajutorul sponsorului și al voluntarilor. Mulțumim de asemenea oficialilor prezenți, domnului primar pentru tot sprijinul pe care l-a oferit voluntarilor și tuturor celor care au fost implicați. Sperăm să creștem și considerăm că sănătatea este unul din domeniile în care noi ca cetățeni ar trebui să investim mai mult. Cred că este unul din proiectele prin care ADRA România arată că-i pasă și că este în mijlocul oamenilor.”

„ADRA România investește în potențialul oamenilor și are ca obiectiv dezvoltarea comunităților locale prin parteneriate, astfel încât beneficiarii finali, persoanele fizice, să poată trăi o viață diferită, mai bună decât au avut-o până acum. Între cele 5 domenii de dezvoltare și de intervenție ADRA România se află și domeniul „Educație și Sănătate de Bază”. Prin acest domeniu încercăm să identificăm nevoile apropiate ale oamenilor și să întindem două mâini către finanțatori și către voluntari, astfel încât să finalizăm un obiectiv, un plan spre binele și dezvoltarea comunității locale. Mă bucur că sunteți prezenți aici și că, în cele din urmă, cel mai adânc proiect ADRA astăzi a ieșit la suprafață. Le mulțumesc tuturor celor care au participat activ în acest demers pentru a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv, ADRA România.

„Oportunitatea de a fora primul puț din comuna Poiana Cristei în urma vizitei ADRA la început de toamnă a însemnat enorm pentru noi ca locuitori ai comunei. Astfel, astăzi, prin investiția din partea sponsorului INKGA și ADRA România s-a reușit finalizarea proiectului ce asigură funcționarea normală a cabinetului medical, a primăriei, a căminului cultural și a școlii. Vă mulțumim pentru a doua șansă și pentru tot sprijinul oferit” a declarat Vlad Petruș, Primar comuna Poiana Cristei, județul Vrancea.

„Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră într-un cadru așa de frumos. Am reușit împreună cu ADRA să oferim această posibilitate locuitorilor din comuna Poiana Cristei să aibă la dispoziție apă potabilă curentă. Suntem mândri că am reușit să dăruim acest cadou acum în prag de sărbători, spre bucuria lor. Vă mulțumesc pentru această zi festivă” a declarat Costel Răducan, reprezentant INGKA Investments Romania.

„Proiectul ADRA „Ajutor! Dispensarul satului” este unul din proiectele cele mai adânci, am putea spune, fiind un record al localității pentru foraj. Ne bucurăm să fim alături de comunitate și de sponsorul nostru ca împreună să putem oferi tuturor beneficiarilor din cadrul acestui proiect o sursă de apă potabilă și vie. Vă mulțumim pentru încrederea acordată” a declarat Bogdan Stănică, Manager de proiect ADRA România.

„Mă bucur să fiu astăzi aici cu dumneavoastră, zi care va rămâne în mintea mea datorită faptului că apa este simbolul vieții, iar orice așezământ în lumea aceasta a luat ființă în jurul acestui element. În momentul de față trăiesc un sentiment pe care nu l-am întâlnit până acum – o bucurie de nedescris pentru acești oameni care se vor bucura de apă prin proiectul ADRA „Ajutor! Dispensarul satului”. Apa înseamnă viață, sănătate și doresc locuitorilor comunei să se bucure de ea și să aibă succes în continuare. Mulțumiri sponsorului și tuturor celor implicați” a declarat Mihăiță Filimon, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Ajutor! Dispensarul satului”.

„Planul nostru pentru acest proiect are un rezultat bun și de calitate. Prin munca noastră am învățat că lucrurile frumoase și necesare se realizează greu și necesită timp, dar la final mereu avem parte de efectul dorit. Sunt împlinit sufletește pentru că am putut racorda la apă locuitorii comunei. Mulțumiri sponsorului și celor care au dat o mână de ajutor în proiectul ADRA „Ajutor! Dispensarul satului”” a declarat Daniel Chiriac, Pastor Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în județul Vrancea.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

O parte din imagini surprinse în timpul desfășurării proiectului ADRA „Ajutor! Dispensarul satului”:

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate