Update: 07.06.2021, ora 16:00
Astăzi, la notar, familia Milicu (tata, mama si trei copii minori) devine proprietarul noii locuințe în cadrul proiectului ADRA “În sfârșit, acasă!”
Update: 19.11.2020, ora 15:00
MULȚUMIM!
Oameni buni, cu ajutorul vostru, cele cinci suflete ce compun familia Milicu, o familie greu încercată, respectiv trei copilași și părinții lor se vor bucura, în sfârșit, de căldura unui cămin înainte de venirea iernii, un loc unde pot exclama cu bucurie ”În sfârșit, acasă!”.
În momentul de față, voluntarii ADRA lucrează în vederea achiziționării casei și terenului, întocmirii actelor și pentru lucrările de igienizare astfel încât aceasta să fie gata înainte de iarnă.
Menționăm faptul că bugetul necesar stabilit pentru realizarea proiectului ADRA ”În sfârșit, acasă!” pentru familia Milicu a fost de 36.000,00 lei și că, în urma donațiilor dumneavoastră, s-a strâns suma de 39.057,46 lei.
Încă o dată,
MULȚUMIM!
ADRA România
Update: 16.11.2020
Istoria de viață a celor 5 suflete ale Fam. Milicu Andrei și Iuliana (tată + mamă + 3 copii) este lungă și tristă, în același timp, însă a fost descoperită la timp de către voluntarii ADRA cu inimă mare din comuna Pietroșani, județul Teleorman. Provocările și încercările vieții pentru familia Milicu, o familie greu încercată, vorbesc de la sine.
Iuliana, în vârstă de 32 de ani, provine dintr-o familie cu patru copii. Prima încercare depășită cu greu, a venit la vârsta de șapte ani când tatăl a decedat. Doi ani mai târziu, în urma unui incendiu ce a cuprins locuința lor, a fost aproape de moarte, dar viața i-a fost salvată. După această tragedie, au urmat luni de spitalizare și de tratament, iar cicatricile de pe față, mâini și marea parte a corpului arată că situația a fost foarte gravă. În prima căsătorie a avut doi copii, dar cel mic a decedat la vârsta de doi ani. Din cauza violenței soțului, a fost nevoită să se despartă, iar băiatul cel mare, de aproximativ 14 ani este cu ea. Acum, este căsătorită cu Andrei și au împreună doi copii: Mădălin, în vârstă de 8 ani și Alexandra de 6 ani.
Și pentru Andrei, istoria a fost destul de zbuciumată pentru că, de la vârsta de doi ani a rămas fără părinți, fiind crescut de bunici. În aceste condiții nu au putut să își construiască o locuință a lor, ci stau într-o casă a bunicilor din partea soțului. Casa este compusă din două camere și un hol, dar este într-o situație foarte deteriorată, chiar în pericol de prăbușire. Nu pot face investiții în locuința aceasta pentru că nu au acte de proprietate și rudele din partea soțului fac presiuni pentru a fi evacuați din casă. Sursele de venit: pensia pe caz de boala, indemnizația de handicap, alocațiile copiilor și salariul soțului, de curând angajat, le permit doar să viseze la a avea o locuință proprie.
Voluntarii Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România au identificat o casă și un teren în localitatea Pietroșani, județul Teleorman ce ar putea fi cumpărată pentru familia Milicu, înainte de venirea iernii, în cadrul proiectului ADRA ”În sfârșit, acasă!”. Pentru acest demers este nevoie de suma de 36.000 lei pentru achiziționarea casei, a terenului, pentru perfectarea actelor și pentru lucrări de igienizare.
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul “În sfârșit, acasă!” și să se implice susținând familia Milicu, o pot face prin:
- voluntariat (vă puteți adresa coordonatorului de proiecte ADRA la nivel regional);
- prin donații materiale (în special materiale de construcții, mobilă etc), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA (cu precizarea ”Familia Milicu”) sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza pentru proiectul “În sfârșit, acasă!” prin specificarea ”Familia Milicu” la destinația banilor sau
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România construiește locuințe sociale pentru familiile defavorizate, familii care sunt selectate în colaborare cu autoritățile locale. În fiecare an ADRA construiește mai multe astfel de locuințe, contribuind în acest mod la îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor defavorizate. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară, dar și din străinătate.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România