Caută
Close this search box.

ADRA ESTE AICI prin reînnoirea pe 5 ani a licenței de funcționare pentru „Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – CASA ADRA”

În luna Noiembrie 2020, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România și-a reînnoit licența de funcționare pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, în urma evaluării documentației depuse. Centrul este acreditat, pentru perioada 30.12.2020 – 30.12.2025, cu respectarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

În anul 2009, ADRA România a înființat ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. De la înființare, până în prezent, în cadrul adăpostului ADRA România, au fost asistate peste 2.375 de victime ale violenței în familiei, mame și copii, dintre care 950 au primit găzduire la ”Casa ADRA”. Victimele au beneficiat de cazare, hrană și asistenţă medicală de urgenţă.

”Ne bucurăm pentru reînnoirea licenței pentru Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie. Casa ADRA este locul în care persoanele asistate, victimele ale violenței în familie, femei și copii, își încep un nou drum și își recapătă demnitatea umană. Ne bucurăm că, în continuare, putem să oferim acest tip de asistență sprijinind această categorie socială prin serviciile specifice oferite în cadrul centrului. Casa ADRA este mai mult decât o parte dintr-un departament, este o parte a unei echipe, a unei familii, a unui cămin compus din oameni cu suflet, calzi, profesioniști, marea parte dintre ei nevăzuți, nu doar cu proiecte, chestionare, evaluări și statistici, ci și cu soluții și cu ajutor concret adaptat nevoilor” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

„În primul rând, ADRA România își reînnoiește angajamentul făcut în urmă cu mulți ani față de victimele violenței în familie atât la nivel organizațional, cât și ca direcție strategică. Este declarația prin care noi, ca organizație, ne asumăm lupta pentru recăpătarea drepturilor și demnității acestui grup vulnerabil. Obținerea noii acreditări și licențe este mult mai mult decât munca unei echipe de a alinia serviciile la noua legislație din domeniu, este vorba de asumarea muncii într-un domeniu dificil, în care mentalitatea de agresor și victimă e destul de bine împământenită în conștiința noastră ca popor. Desigur, de multe ori avem nevoie de ajutor legislativ și instituții vocale, decise să contribuie la corectarea acestei probleme sociale. Cu toate acestea, ADRA ESTE AICI pentru următorii 5 ani cu devotament și profesionalism pentru fiecare victimă care apelează la serviciile noastre” a declarat Valentina Sturzu – Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

.

În prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2.500 lei.

ADRA România promovează un viitor mai bun!

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate