Caută
Close this search box.

ADRA Euro-Africa intervine in urma Inundațiilor din Pakistan

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor ( ADRA ) prin Echipa de Răspuns la Dezastre din regiunea Euro-Africa, echipa ce il are ca membru pe românul Alex Balint, intervine în Muzzafar Garh, localitate situată la 60 km de orașul Multan din provincia Punjab, in urma inundatilor ce au avut loc in Pakistan. Inundațiile care au început în luna iulie și s-au continuat în luna august, conform informațiilor oferite de OCHA (European Comission Humanitarian Aid), au adus mari distrugeri atât la nivel macro cât și la nivel micro. 1 400 de morți, aproximativ 1.000.000 de locuințe avariate, culturi distruse sunt doar câteva din datele care formează tabloul realității din Pakistan.

Intervenția ADRA prin proiecte de asistență medicală, într-o zonă calamitată în care doar alte două ONG-uri desfășoară proiecte de ajutorare a populației, va fi binevenita deoarece spitalele din zonă sunt neîncăpătoare iar pericolul de izbucnire a unor pandemii este iminent. După distribuția de săpunuri antibacteriene, produse pentru dezinfecția spitalelor și apă pentru hidratarea pacienților, proiectul ADRA are ca obiectiv instalarea unui spital mobil în zona mai sus amintită care va ajuta populația în lupta de combatere a bolilor și în același timp va fi un bun mijloc de identificare a nevoilor cu care oamenii se vor confrunta.

ADRA este una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale, cu o prezenţă activă în 125 de ţări şi se conduce după o filozofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebire de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Mai multe detalii la www.adra.org.

Ramona Chirită – ADRA Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate