Caută
Close this search box.

„ADRA România este ceea ce trebuie într-o comunitate!” – ADRA România inaugurează casele sociale cu numărul 341 și 342

Miercuri, 18 octombrie 2023, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a inaugurat în comuna Unirea, județul Brăila, casele sociale 341 și 342 construite în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!” pentru familiile Murgu Lenuța-Roxana și Avram Ionela-Monica și cei 9 copii minori.

Proiectul noilor locuințe, casele sociale 341 și 342 construite în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”, pentru familiile Murgu Lenuța-Roxana și Avram Ionela-Monica și cei 9 copii minori s-a desfășurat pe o perioadă de un an și 4 luni, începând pe data de 06 iunie 2022 și finalizându-se pe data de 18 octombrie 2023. Valoarea locuințelor tip duplex de 100 m2, compuse din patru camere, două băi, două bucătarii și două holuri, a amenajărilor interioare și exterioare și a dotărilor a fost de peste 25.000 EUR, suma fiind acoperită cu ajutorul a nouă sponsori din țară și din străinătate. Proiectul a strâns laolaltă și o echipă frumoasă de peste doisprezece voluntari care au sacrificat din timpul lor pentru ca visul celor două familii să fie împlinit.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat: „Ne bucurăm de faptul că putem să numărăm astăzi, într-o haină de sărbătoare, a 341-a și a 342-a locuință ADRA Romania. Cu ajutorul autorităților locale, cu ajutorul voluntarilor și al sponsorilor am reușit să ne dăm mâna și, într-un timp scurt, familiile Murgu și Avram pot să trăiască în condiții normale și decente. Amintesc faptul că ADRA România are trei obiective privind construcția de case, iar prioritatea este dată de ordinea aceasta: să fie sigure, să fie utile și, nu în ultimul rând, să fie frumoase. Credem că am reușit să atingem aceste obiective pentru că Dumnezeu a fost Partenerul nostru nevăzut în toată perioada implementării proiectului”.

„Doresc să vă urez un bun venit în comunitatea noastră și ne bucurăm de colaborarea cu ADRA România, deoarece ceea ce ați făcut pentru aceste două familii este impresionant, v-ați aplecat către ele îndeplinindu-le visul de a avea fiecare câte o casă. Sper că aceste două familii să împrumute din bunătatea voastră de a oferi, de a sprijini pentru că aceste calități ne fac umani. ADRA România este ceea ce trebuie într-o comunitate! Aveți voluntari deosebiți care s-au dedicat trup și suflet pentru construcția caselor. Sunt foarte fericită că ați sprijinit aceste familii, în special pe copii, fiindcă meritau și ei să aibă un loc al lor. Vă mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce ați dăruit acestor familii”, a declarat Teodora Puia, Prima comuna Unirea, județul Brăila.

„Este o bucurie deosebită să iau parte la o astfel de sărbătoare și-mi dau seama că în lumea aceasta de tristețe, necaz, război și suferință astfel de momente sunt insulițe de lumină și ne arată că până la urmă umanitatea mai păstrează ceva din divin. În numele Conferinței Muntenia, felicităm voluntarii și susținem activitatea ADRA România și ne mândrim în același timp cu echipa lor. Felicităm de asemenea și autoritățile locale care s-au implicat. Ne bucurăm din suflet că venim în întâmpinarea nevoilor oamenilor în felul acesta. Nu în ultimul rând, felicit și cele două familii și le doresc din suflet să se bucure nu doar de casă, ci și de senzația de familie pe care să o dezvolte în mod aparte. Dumnezeu cu noi toți!”, a declarat Felix Mușat, Director Departament Tineret – Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Conferința Muntenia.

„În primul rând doresc să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce s-a realizat pentru familiile Murgu și Avram. Este minunat când simți că lucrezi cu El! Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în construcția caselor pentru că au dat acestor familii un cămin. Am colaborat frumos cu toții”, a declarat Doru Țecu, Voluntar ADRA România în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!”.

„A fost o provocare finalizarea casei, dar am reușit s-o ducem la final împreună cu voluntarii, autoritățile locale și sponsorii pentru ca aceste familii să aibă unde locui împreună cu copiii lor, oferindu-le un cămin și o stabilitate. Sub umbrela ADRA România s-a reușit să ducem la bun sfârșit lucrările pentru casă”, a declarat Valeriu Neacșu, Voluntar ADRA România în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!”.

„Ceea ce putem vedea aici este rezultatul unor vieți schimbate și aici mă refer la noi toți fiindcă am fost capabili să privim dincolo de prejudecăți și să le oferim acestor familii un loc pe care să-l numească acasă. Au fost făcute eforturi și sacrificii mari cunoscute doar de noi și Dumnezeu, dar în cele din urmă s-a ajuns la rezultatul pe care-l putem vedea cu toții. ADRA România face lumea un loc mai bun. Le doresc celor două familii să prețuiască casa pe care au primit-o”, a declarat Silviu Țuțuianu, Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea si voluntar ADRA Romania Voluntar ADRA România în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!”.

„Așa cum au spus și ceilalți, cele două familii au o șansă și vreau să le transmit să fie un exemplu pentru ceilalți. Felicitări tuturor pentru construcția casei”, a declarat Daniel Neacșu, Coordonator Proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.


Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România construiește locuințe sociale pentru familiile defavorizate, familii care sunt selectate în colaborare cu autoritățile locale. În fiecare an ADRA construiește mai multe astfel de locuințe, contribuind în acest mod la îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor defavorizate. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară, dar și din străinătate.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate