Caută
Close this search box.

ADRA Romania invitata la Scoala Romana de Dezvoltare

ADRA România a participat, în perioada 6-8 iulie, la cea de-a patra ediţie a Şcolii Române de Dezvoltare, desfăşurată anul acesta la Cluj Napoca. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) şi a reunit aproximativ 100 de participanţi din România şi străinătate.

În cele trei zile de expuneri şi seminare, participanţii au putut afla care este strategia de dezvoltare a Poloniei, ţară ce deţine portofoliul  de guvernare al Uniunii Europene pentru următoarele şase luni, care este gradul de implicare al României în strategiile de dezvoltare propuse de UE şi care este rolul actorilor implicaţi în viitorul dezvoltării europene. Au fost prezenţi la discuţii reprezentanţii ministerelor din România şi din Polonia, organizaţiilor neguvernamentale naţionale şi din statele prioritare pentru politica de cooperare pentru dezvoltare promovată de România, experţi, reprezentanţi ai mediului academic şi ai mass-media naţionale.

Scopul acestei întâlniri este acela de a forma experţi în domeniul dezvoltării europene

a declarat în sesiunea de deschidere doamna Doina Crângaşu, membru în Consiliului Director al FOND.

ADRA România a fost invitată la acest eveniment în calitate de membru activ în FOND, statut dobândit în luna februarie 2011. Această manifestare se încadrează în seria de întruniri cu participare internaţională la care ADRA va participa şi pe viitor, ca rezultat al înscrierii FOND în Confederaţia ONG-urilor pentru Ajutorare şi Dezvoltare din Uniunea Europeana (CONCORD), începând cu această lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate