Caută
Close this search box.

ADRA Romania prezenta la cea de-a V-a editie a Scolii Romane de Dezvoltare

În perioada 11-13 iulie 2012, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor ( ADRA Romania ) a participat la de-a V-a ediţie a Şcolii Romane de Dezvoltare,

Acest eveniment desfăşurat la Predeal a fost organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) cu sprijinul Ministerului roman al Afacerilor Externe şi a avut ca principală temă de discuţie revizuirea strategiei naţionale de cooperare pentru dezvoltare şi dezvoltarea unui plan de acţiune pentru perioada 2012-2015.

Unul dintre obiectivele ADRA România este de a ne dezvolta spre exterior. Participarea la astfel de evenimente reprezintă oportunități de relaționare dar și de câștig informațional. De asemenea, este clar că schimbări majore și combaterea unor fenomene negative pot fi realizate doar împreună cu alte organizații serioase. FOND-ul oferă această posibilitate și am dorit să participăm la găsirea unor soluții, să fim parte a acestui demers comun

a declarat Sorin Goleanu, director executiv ADRA România.

Ca în fiecare an, evenimentul a reunit reprezentanți ai ministerelor din România responsabile cu proiectele de asistență pentru dezvoltare, ai societății civile din România și străinătate (Cehia, Republica Moldova, Georgia), ai autorităților locale, mediului academic și massmedia, precum și experți din rândul Comisiei Europene – Directoratul General pentru Dezvoltare și Cooperare EuropeAid.

Deși au trecut cinci ani, cadrul instituțional și legal ce reglementează acțiunile României în domeniul asistenței oficiale pentru dezvoltare este încă neactualizat și nu permite derularea de acțiuni coerente și de impact, existând numeroase piedici în valorificarea acestui statut de donator.

Doamna Olivia Baciu, Preşedinte FOND,  declara la finalul întâlniri

Am fost implicată direct în dezbateri şi pot afirma că la nivelul tuturor actorilor din dezvoltare se doreste un proces sistematic şi participativ de elaboare a noii strategii naţionale privind cooperarea pentru dezvoltare, care să ne redefineasca statutul de donator în termeni de eficienţă şi impact a asistenţei oficiale pentru dezvoltare.

Am participat ca delegat ADRA România la Grupul de lucru pentru Perspectiva Societatii Civile impreuna cu aproximativ 20 de reprezentanți ai unora dintre cele mai importante organizații din România. Câștigul a fost mai ales la nivelul stilului de lucru și de schimb de informații. Pe de o parte am reușit să înțelegem mai bine anumite probleme specifice unor regiuni iar pe de altă parte am putut să împărtășim din experiența noastră.

Sunt încântat că, datorită statutului de membru al FOND pe care l-a primit de la începutul anului 2011, alături de alte ONG-uri din ţară, care sunt implicate în acest domeniu al dezvoltarii, ADRA Romania, are posibilitatea de a participa activ la astfel de evenimente, aducându-şi contribuţia în această direcţie.

a mai declarat Sorin Goleanu, cu privire la participarea ADRA România la Școala Română de Dezvoltare.

Mai multe despre acest subiect se poate afla accesând site-ul Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate