În urma publicării clasamentului final al evaluării planurilor de afaceri în cadrul proiectelor ”Start la antreprenoriat” (Lista finală 105478) și ”Up to start” (Lista finala 105479), în perioada lunilor iulie – august 2019, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a semnat contractele de subvenție cu cei 74 de câștigători, cu un buget total de 9.897.870,00 lei.
Obiectivul general al proiectelor ADRA ”Start la antreprenoriat” și ”Up to start” (cu o valoarea totală a Contractelor de Finanțare de 15.839.035,50 lei) – proiecte cofinanțate din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toți”, Operațiunea 3.7 ”Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană” – este creșterea ocupării în rândul a 148 de persoane prin înființarea a 74 de întreprinderi cu profil non-agricol în zonele urbane din regiunea de dezvoltare Sud-Vest a României, fiecare plan de afaceri fiind finanțat cu o subvenție nerambursabilă în valoare maximă de 30.000 EURO.
”Participarea la semnarea contractelor de subvenție în cadrul proiectelor ADRA Start la antreprenoriat și Up to start a fost ceva nou și provocator, din perspectiva descoperirii unei părți mai puțin cunoscute a misiunii pe care Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea o desfășoară prin ADRA România. Am văzut oameni fericiți, bucuroși pentru posibilitatea de a-și pune în practică ideile de afaceri ca o expresie a slujirii creștine” a declarat Aurel Neațu, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.
”Am avut ocazia să particip la semnarea contractelor de subvenție în cadrul proiectelor ADRA Start la antreprenoriat și Up to start, ocazie în care am fost plăcut surprins de emoția trăită de beneficiari, dar și de satisfacția trăită de către angajații ADRA pentru un vis care astăzi a devenit realitate. Bucuria izvorâtă din conștiența faptului că au putut fi folositori se putea citi pe fața fiecărui angajat ADRA. Îmi exprim bucuria pentru că, prin ADRA România, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România slujește oamenii nu doar răspunzând nevoile lor spirituale, dar și celor financiare sau de altă natură. Pentru că acest mod de lucru este exact cel care l-a caracterizat pe Domnul Isus, pot spune că, prin ADRA România, Biserica Adventistă din România continuă lucrarea pe care Fiul lui Dumnezeu a făcut-o cât a fost pe pământ. Dumnezeu să-Și reverse binecuvântările Sale peste ADRA și beneficiarii slujirii ei!” a declarat Georgel Pîrlitu, Secretar Executiv Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.
”Dezvoltarea economică este una dintre direcțiile de acțiune ale ADRA România. În ultimii ani, prin proiectele implementate în cadrul acestei direcții, susținerea oferită a fost nu doar prin ajutor punctual, ci prin sprijinirea antreprenoriatului. Ne bucurăm pentru aceste proiecte accesate de către ADRA România prin fonduri europene nerambursabile – Start la antreprenoriat și Up to start – prin care 74 de antreprenori, beneficiari, bărbați și femei, din zonele de dezvoltare ale României, Sud – Vest și Sud – Est, vor primi șansa să fie nu numai consiliați, dar și susținuți financiar semnificativ pentru alegerea, începerea și dezvoltarea unui ”business” de viață pentru ei, cu implicații colaterale, previzibile și de impact în familie și societate” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.
”Chiar dacă proiectul ADRA Start la antreprenoriat continuă, semnarea contractelor de finanțare reprezintă practic punctul culminant al acestuia. Am în vedere faptul că, pe baza contractelor respective, vor fi acordate sumele destinate a sprijini startul noilor afaceri ce vor fi derulate de către proaspeții antreprenori. Urmează perioada de implementare a planurilor de afaceri câștigătoare, pentru care le urăm și ne urăm tuturor mult succes” a declarat Dan Constantinescu, Manager Proiect ADRA România.
”În urma colaborării de peste un an cu câștigătorii din cadrul proiectului ADRA Up to start, am observat că pentru unii dintre ei este vorba despre un VIS, pentru alții despre o PASIUNE sau despre cum să VALORIFICI o OPORTUNITATE, despre DETERMINARE, despre DORINȚA de a RĂSPUNDE unei PROVOCĂRI sau despre DEZVOLTARE, în toată complexitatea ei. Iar nouă nu ne rămâne decât să îi felicităm pe câștigători pentru decizia de a ieși din zona de confort și pentru asumarea rolului de antreprenor, dorindu-le mult succes în implementarea planurilor de afaceri. De asemenea, semnarea contractelor de subvenție este o încununare a muncii și eforturilor de un an și jumătate, atât a echipei de management / implementare, cât și a beneficiarilor care au participat activ la fiecare etapă a proiectului (cursuri, concursul planurilor de afaceri, stagii de practică și consultanță personalizată)” a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.
”Etapa semnării contractelor de finanțare în cadrul proiectelor ADRA Start la antreprenoriat și Up to start a reprezentat un pas important în parcursul antreprenorial al beneficiarilor contractelor de finanțare nerambursabilă care vor fi ajutați în perioada următoare. Ne bucurăm să putem contribui la schimbarea peisajului pieței muncii și sperăm ca tot mai mulți români să aibă curajul să pornească pe drumul antreprenoriatului” a declarat Norela Costea, Asistent Manager ADRA România.
Proiectul ”Start la antreprenoriat” – proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7 ”Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”, contract POCU/82/3/7/105478 – se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni, începând cu data de 10.01.2018, în parteneriat Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România (Beneficiar), cu Asociația DOMINOU, Asociația Centrul Metropolitan de Resurse Umane CRUM și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Craiova”.
Proiectul ”Up to start” – proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toți”, Operațiunea 3.7 ”Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”, contract POCU/82/3/7/105479 – se desfășoară timp de 36 de luni, începând cu data de 15.01.2018, în parteneriat Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România (Beneficiar), cu Fundația Zamolxes, Asociația DOMINOU și Asociația Centrul Metropolitan de Resurse Umane CRUM.
ADRA România