Caută
Close this search box.

ADRA – Rezultate concurs evaluare planuri de afaceri ”START LA ANTREPRENORIAT”

Ca urmare a planurilor de afaceri depuse și a concursului desfășurat în cadrul proiectului START LA ANTREPRENORIAT, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România publică rezultatele concursului planurilor de afaceri din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest a României, respectiv județele: Olt, Dolj, Mehedinți, Vâlcea și Gorj.

ADRA Start la antreprenoriat – Lista finala 105478

Proiectul ”Start la antreprenoriat” – proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7 ”Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”, contract POCU/82/3/7/105478 – se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni, începând cu data de 10.01.2018, în parteneriat Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România (Beneficiar), cu Asociația DOMINOU, Asociația Centrul Metropolitan de Resurse Umane CRUM și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Craiova”.

Obiectivul general al proiectului ADRA  ”Start la antreprenoriat”, cu o valoarea totală a Contractului de Finanțare de 7.902.534,75 lei, este creșterea ocupării în rândul a 74 de persoane prin înființarea a 37 de întreprinderi cu profil non-agricol în zonele urbane din regiunea de dezvoltare Sud-Vest a României, fiecare plan de afaceri fiind finanțat cu o subvenție nerambursabilă în valoare maximă de 30.000 EURO.

”Oportunitatea accesării de fonduri prin proiectul Start la Antreprenoriat, gestionat de ADRA România, a atras sute de potențiali antreprenori din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Evaluarea celor 365 de dosare depuse a fost o onoare și o provocare în același timp pentru întreaga echipă. Am fost plăcut impresionați să vedem idei novatoare care pot aduce un plus de valoare în peisajul anteprenorial zonal. Pe parcursul evaluări am putut observa dorința și preocuparea tinerilor pentru un statut de independență financiară, ancorați în același timp în realitate. Preocuparea pentru un mediu curat și pentru susținerea unor categorii defavorizate de persoane a fost un alt numitor comun al multor dosare din cele evaluate.

Echipa ADRA a lucrat cu entuziasm și profesionalism analizând, în baza criteriilor de evaluare, fiecare dosar în parte. Apreciez ADRA România pentru implicarea și în acest tip de activitate în vederea nu numai ajutorării semenilor, dar și a dezvoltării familiilor, a comunității și a societății românești pe termen lung. Am convingerea că proiectele câștigătoare vor crea noi locuri de muncă aducând stabilitate financiară și demnitate, un echilibru atât de necesar, un cadru în care ființa umană să se ridice la nivelul așteptărilor Celui care a adus-o la existență” a declarat Cornel Soare, Președinte Comisie evaluare planuri de afaceri ADRA ”Start la Antreprenoriat”.

”Am participat cu drag la activitatea 2.4 Evaluarea planurilor de afaceri, în cadrul proiectului ADRA Start la Antreprenoriat. În urma cursurilor la care au participat, cursanții au deprins abilități de a scrie un plan de afaceri și, implicit, de a dezvolta o afacere. Procesul de evaluare a fost unul complex, având în vedere multitudinea de idei bune de afacere, evaluatorii având în vedere aspecte până la cele mai minuțioase, pentru a putea face departajarea. Doresc succes noilor câștigători pe drumul pe care îl au deschis în față și nădăjduiesc ca să se dezvolte atât la nivel personal, cât și la nivel instituțional” a declarat Dr. Mihaela Ceobotaru, Evaluator planuri de afaceri ADRA ”Start la Antreprenoriat”.

”A fost o provocare să fac parte din comisia de evaluare a proiectelor depuse pentru finanțare în cadrul proiectului Start la Antreprenoriat. Împreună cu colegii din echipa ADRA și cu un efort susținut am reușit să finalizăm evaluarea într-un timp optim. Mă bucur pentru interesul celor care au depus planuri de afaceri și au reușit. Cred în ideile lor bune și sper să le și ducă până la bun sfârșit” a declarat Ec. George Niță, Evaluator planuri de afaceri ADRA ”Start la Antreprenoriat”.

”Activitatea de evaluare a planurilor de afaceri depuse spre finanțare în cadrul proiectului ADRA Start la Antreprenoriat din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest a României a constat într-o analiză susținută și o temeinică abordare. Pe baza criteriilor de eligibilitate și a grilei de evaluare a rezultat punctajul obținut și prezentat pentru fiecare aplicant din lista candidaților. Le dorim în continuare succes” a declarat Ec. Adrian-Eusebio Becherescu, Evaluator planuri de afaceri ADRA ”Start la Antreprenoriat”.

”Proiectul ADRA Start la Antreprenoriat este o idee foarte bună, un model nu numai pentru societatea românească, pentru că reușește să dea o mână puternică de ajutor celor care au inițiativă, dar le lipsește combustibilul reușitei. Mi-a făcut plăcere să fiu parte din echipa ADRA, să fiu parte din acest proiect și recunosc că reprezintă un plus în experiența mea profesională. Pe de o parte, urez felicitări noilor câștigători, iar pe de altă parte, nădăjduiesc și mă voi bucura nespus de mult să aud peste timp vești bune despre dezvoltarea planurilor lor de afaceri” a declarat Cosmin Blăjan, Evaluator planuri de afaceri ADRA ”Start la Antreprenoriat”.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul proiectului: www.startlaantreprenoriat.ro

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate