Caută
Close this search box.

„Alerg pentru mama” – Participă și tu la crosul caritabil organizat de AMiCUS România pentru victimele violenței în familie, în parteneriat cu ADRA România

Duminică, 3 martie 2024, începând cu ora 10:00, va avea loc primul start al crosului caritabil „Alerg pentru mama” organizat de către Federeția studențească AMiCUS România împreună cu ADRA România, beneficiar. Ulterior, în 10 martie, în jurul aceleași ore, se va da startul în alte 10 orașe simultan (Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Chișinău).

Crosul „Alerg pentru mama” este un proiect care se va desfășura sub forma unei curse de alergare caritabile, cu scopul susținerii luptei împotriva violenței domestice. În cadrul evenimentului, participanții pot dona cu scopul sprijinirii mamelor și copiilor acestora care au suferit în urma abuzului domestic și care sunt ajutați să se reintegreze în societate, prin proiectul „Casa ADRA”.

Organizatorul, Federeția studențească AMiCUS România, dorește să ajute mamele și copiii acestora, ambele părți fiind victime ale violenței în familie, susținuți de ADRA România cu servicii gratuite prin proiectul „Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Din acest motiv, prin intermediul acestui eveniment, toți banii strânși vor fi donați către ADRA România pentru a sprijinii victimele violenței în familie, având ca obiectiv reintegrarea socială a acestora și asigurarea de servicii complexe specializate, respectiv: adăpost, tichete sociale, produse de igienă și curățenie, consiliere psihologică, consiliere socială, asistență medicală de urgență, rechizite, decontare transport, articole de îmbrăcăminte.

Scopul evenimentului

Scopul principal al evenimentului este de a promova un stil de viață sănătos prin practicarea alergării, dorindu-ne în același timp să ajutăm la reintegrarea socială a victimelor violenței în familie și contribuind totodată la creșterea gradului de informare a populației cu privire la fenomenul violenței domestice.

Mulțumim sponsorilor de la nivel național, Kaufland România (Sponsor principal) și HILS (Sponsor secundar) care s-au alăturat în lupta împotriva violenței în familie și totodată, le suntem recunoscători partenerilor noștri media Euronews România și Speranța TV, deoarece prin ei ne facem cunoscută cauza luptei împotriva violenței domestice. De asemenea, dorim să mulțumim tuturor sponsorilor de la nivelul fiecărei filiale ce au răspuns pozitiv invitației noastre la implicare.

Locațiile traseelor amenajate sunt următoarele:

Ne vedem pe 3 martie la Târgu-Mureș și pe 10 martie în Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Chișinău.

„A treia ediție a acestui cros a venit cu multă așteptare, dorință și entuziasm. Sunt plăcut surprinsă de avântul tineresc și sensibilitatea de care dau dovadă membrii Asociației Studențești AMiCUS și de relația frumoasă dintre această asociație și ADRA România care se dezvoltă de la un an la altul. Ajutorul voluntarilor studenți, precum și a sponsorilor fac posibil acest eveniment extraordinar în care ne întâlnim cu mic, cu mare pentru a promova sănătatea, dar și implicarea civică. Să ne vedem cu bine la linia de start!”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Manager Proiect ADRA România.

„Nu este o bucurie mai mare decât să-i poți sluji aproapelui tău. Poate că singura bucurie care ar depăși-o pe aceasta ar fi să faci acest lucru alături de prietenii tăi. Am plăcerea de a coordona 11 filiale AMiCUS în vederea organizării crosului caritabil “Alerg pentru mama”. Faptul că pot coordona acest proiect alături de sute de studenți din țară sub motto-ul “AMiCUS, hai să fim prieteni!” este o împlinire enormă”, a declarat Bogdan Ciubotariu, Coordonator departament de proiecte AMiCUS România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat până în 30.12.2025, în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”,
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

AMiCUS este o asociaţie studenţească autonomă, apolitică, neguvernamentală şi non-profit, constituită la nivel naţional, activând în 13 dintre centrele universitare din ţară: Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, cât și în Bălți și Chișinău. Activitatea asociației se concentrează pe construirea unui mediu social propice dezvoltării membrilor și încurajează voluntariatul prin demararea multiplelor proiecte cu impact civic.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate