Marile companii au plecat, mass media au plecat, nimeni nu mai transmite nimic de la Târlele, însa zeci de oameni trăiesc încă în condiții greu de imaginat. Casele lor au fost acoperite complet de zăpadă, primarul nu a mai trecut de opt ani pe acolo, așa cum spun locuitorii, și nimănui pare să nu îi pese că acești oameni, majoritatea bătrâni și copii, riscă să moară înghețați sau striviți de zăpadă.
Bătălia pare pierdută, dar nu și când 200 peste 250 de voluntari se unesc pentru a-și concentra ajutorul în probabil ultima localitate atât de afectată.
Am fost duminica trecută cu aproape 30 de voluntari într-un sătuc unde am găsit imagini cutremurătoare.Tot satul este acoperit complet de troiene de zăpadă. Sunt locuri unde sunt şapte metri de zăpadă! Cu 30 de inşi am reuşit să deblocăm doar trei case! Nu vorbesc despre a da zăpada la o parte, ci doar de a decoperta acoperişurile, de a face culoare tip fântâni pentru ca oamenii să iasă din case şi să poată ajunge la magaziile cu hrană, la animale, la fântâni, unde au mai putut fi reperate! Am săpat trei ore în zăpadă să scoatem la lumină câţiva porci ai unui bătrân fără o mână, animale care nu mai mâncaseră de două săptămâni şi de atâta timp nu mai băuseră apă! Când au scăpat din strânsoare, s-au năpustit la zidul de zăpadă să mănânce din zăpadă, căci aveau o mare sete!
este mărturia unuia dintre voluntarii ADRA România, cei care au intervenit aici.
Intervenția ADRA România în zonele afectate de zăpadă a început încă din primele zile prin oferirea de alimente de maximă necesitate și apă potabilă în valoare de peste 50.000 RON, axându-se ulterior în mod special pe deszăpezirea caselor celor afectați de căderile masive de zăpadă. Intervenția voluntarilor a ajutat peste 25 localități și 70 de case acoperite complet de zăpadă.