Caută
Close this search box.

Casa ADRA primește finanțare de 28.000 euro de la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea la nivel european și național

În urma evaluării biroului ADRA Europa, în cadrul ședințelor reunite din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Diviziunea Inter-Europeană și Uniunea Română, s-a luat decizia finanțării Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în vederea susținerii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei în Familie – Casa ADRA. Finanțarea domeniului de luptă împotriva violenței în familiei pentru Casa ADRA, în valoare de 28.002 euro, a fost acordată pentru o perioadă de 6 luni.

ADRA România, în urma evaluării activității de către ADRA Europa, a beneficiat de sprijinul acordat pentru activitatea din Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie – Casa ADRA, pe o perioadă de 6 luni, prin acordarea unei finanțări pentru asistarea persoanelor găzduite, mame și copii, victime ale violenței în familie. Astfel, împreună cu contribuția Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel european în valoare de 18.667 euro și la nivel național de 9.335 Euro, cât și cu donațiile primite de către ADRA România, s-a acoperit suma de 36.000 euro pentru perioada de activitate aferentă lunilor ianuarie – iunie 2021.

„Vești bune! Mă bucur pentru faptul că a fost aprobată acordarea către ADRA România a unui sprijin financiar pentru proiectul Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie – Casa ADRA. Îmi doresc ca ADRA România să găsească sprijin și să continue să fie o binecuvântare pentru mulți copii și femei din România, victime ale violenței domestice” a declarat Joao Martins, Director Executiv ADRA Europa.

„Ne bucurăm și împărtășim cu drag vestea aceasta bună a finanțării primite ca urmare a deciziei Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Diviziunea Inter-Europeană și Uniunea Română. Proiectele ADRA România desfășurate în domeniul violenței în familie arată preocuparea constantă a organizației pentru această categorie de beneficiari. “Casa ADRA” este mai mult decât un centru, este un loc în care persoanele asistate, victime ale violenței în familie fac un popas în drumul lor spre o viață liniștită, după ce unele dintre ele au îndurat ani de-a rândul sentimente de umilință, suferință și frică. Împreună cu sprijinul acordat de către ADRA Europa, putem să oferim un nou start în viață acestor persoane” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

„Susținerea financiară primită de la ADRA Europa pentru proiectul „Casa ADRA” este o recunoaștere internațională, pentru noi, a importanței unui astfel de centru. Când eforturile sunt puse laolaltă, rezultatele sunt pe măsură. Astfel, finanțarea primită contribuie la continuarea activității în adăpost. Suntem recunoscători pentru sprijin și dorim să asigurăm atât finanțatorii, cât și beneficiarii de înaltul standard la care oferim serviciile sociale” a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psiholog ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

În perioada anilor 2009 – 2020, în cadrul proiectului ADRA Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Lupta împotriva violenței în familie”, au fost asistate peste 2.447 de victime ale violenței în familiei, mame și copii, dintre care 979 au primit găzduire la ”Casa ADRA”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

În prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2.500 lei.

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate