Caută
Close this search box.

Concertul caritabil “VIS DE COPIL” aduce 9700 de RON pentru ADRA România

Concert Caritabil
Concert Caritabil

În data de 2 iunie 2013, sala Ateneu din Bacău s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru publicul care a fost prezent la Concertul caritabil “VIS DE COPIL” organizat de către ADRA România.

Timp de două ore, cei prezenți s-au putut bucura de momente frumoase de muzică și poezie dar au putut deasemenea afla de la câtva dintre copiii, beneficiarii ADRA în proiectul “Vreau la școală” care este visul fiecăruia dintre ei.

M-am obișnuit să mă mulțumesc cu puțin. Îmi place să învăț bine pentru că visez să devin doctoriță.

mărturisea o fetiță de 13 ani care, împreună cu mama ei și cei 4 frățiori și o surioară au fost invitați pe scenă de către prezentatoarea acestui concert, doamna Gabriela Istrate, Asistent Social ADRA Romania, pentru a vorbi publicului despre povestea lor de viață.

Muzică a fost susținută de către Corurile de copii reunite: „Cantassimo” din Bacău și „Celest Harmony” din Matca, județul Galați – dirijor Prof. Simida Gherghe, Corul Bărbătesc din Moisei – dirijor Cristian Coman și Radu-Marius Moroșanu, solist la nai.

Deasemenea, în cadrul concertului, doua fetițe de câțva anișori Casia Isăilă și Miruna Marin au încântat spectatorii prin căntecele și poeziile interpretate.

Prezent la eveniment, Directorul ADRA Romania, Sorin Goleanu a amintit despre activitatea desfășurată de ADRA în direcția educației, și lupta împotriva abandonului școlar, prezentand detalii despre proiectul “Vreau la școala” proiect care in anul școlar 2012 / 2013 cuprinde 261 de copii defavorizați dar buni la învățătură, selectați din toate regiunile sărace ale țării.

Vreau să consider acest buchet de flori pe care l-am primit azi, unul la puterea 90 și îl ofer cu toată dragostea și toată prețuirea tuturor coriștilor, de la cel mai micuț până la cel mai mare și nu în ultimul rând părinților lor, cei care le oferă tot sprijinul.

declara doamna Simida Gherghe, dirijoarea corurilor de copii, prezentă pe scenă la momentul de final al concertului.

Corul bărbătesc din Moisei, un cor format din 36 de coriști a demonstrat încă o data că îmbină armonios muzica cu implicarea în proiecte sociale, unul dintre acestea fiind proiectul ADRA Romania “În sfârșit acasă” desfășurat în localitatea Sângerei, Republica Moldova.

Toți cei prezenți la acest concert au fost sensibilizați de atmosfera creeată, de poveștile de viață ale copiilor defavorizați și au decis să se implice financiar în susținera lor, alături de ADRA Romania. Așa se face ca, la sfârșitul concertului, s-a putut strânge suma de 9700 de RON.

După cum fusese anunțat, fondurile obținute vor fi folosite pentru organizarea unei tabere la munte pentru cei mai buni elevi, beneficiari ai proiectului „Vreau la școală” din anul școlar 2012 / 2013

În cel mai scurt timp veți putea urmări secvențe video din cadrul acestui concert în cadrul emisiunii “Din toată inima” de la Speranta TV dar și programul integral al concertului pe site-ul www.adra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate