Caută
Close this search box.

Cum este intr-un scaun cu rotile? Greu!

In cadrul proiectului „Un om între oameni”, ADRA România în colaborare cu Asociația Studenteasca AMiCUS și Fundația Alinare au început lucrările de instalare a sistemului de apă în beneficiul unei persoane cu dizabilitati din satul Căscioarele, județul Giurgiu la 36 de kilometri de București cu scopul de a facilita accesul direct la apă în casă.

De asemenea, următorul pas este instalarea unei băi într-o anexă a casei deoarece chiar daca beneficiarul acestui proiect reușește să atingă standarde de igienă de invidiat pentru o persoană aflată în situația lui acest lucru se face cu mari eforturi.

Beneficiarul, domnul Vasile Ioniță, la cei 52 de ani își duce viața de 32 de ani într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, in loc sa se planga si sa se lase doborat de imprejurari el are grija de sora sa de 43 de ani bolnavă de epilepsie și retard mintal sever și de mama sa de 75 de ani, bolnavă de inimă și obosită de lupta cu viața. Ambele femei sunt în mare parte neputincioase, Vasile dincolo de handicapul lui, trebuind sa aibă grijă de ele.

Luptător înnăscut, după ce a trecut printr-o perioadă grea de neacceptare a situației, a înțeles că pentru a supraviețui va trebui să-și adune și să găsească toate sursele de energie necesare. Și se poate spune că a reușit, a luat-o de la capăt doar cu ajutor Divin și acum privește în urmă gândind cât de coerentă a fost îndrumarea cerească pe care a primit-o.

Uitându-mă în urmă prefer viața de acum dar avându-l pe Dumnezeu activ în viața mea, decât o viață de om sănătos care nu îl cunoaște pe Dumnezeu

ne-a mărturisit cu fața senină Vasile.

Familia locuiește într-o căsuță modestă din satul Căscioarele, județul Giurgiu la 36 de kilometri de București, refăcută de Vasile din munca sa de cizmar. Deși micuță, casa este extrem de îngrijită, nelăsându-te să bănuiești necazul pe care îl adăpostește. Firea veselă și optimistă a lui Vasile se regăsește și în aspectul gospodăriei.

Până acum el se ocupa de aducerea găleților cu apă de la fântâna din curte, care nu e departe pentru un om sănătos, însă odată cu vârsta această activitate a devenit una extrem de grea pentru el. Nemaivorbind de faptul că tot el este cel care spală rufele la mână.

Insa acum, o data ce instalarea sistemului de apă va fi finalizata iar baia va deveni realitate lucrurile vor fi putin mai simple pentru el. Pentru majoritatea oamenilor aceste lucruri sunt normale, pentru Vasile … sunt o minune pe cale de a se implini.

Participarea la proiectul „Un om între oameni” destinat integrarii sociale a persoanelor cu dizabilități este din ce în ce mai mare pe măsură ce informația desfășurării ajunge la un număr crescut de persoane cu acest tip de probleme.

Fiecare participant are o poveste tristă dar fiecare poveste scoate la iveală o forță nebănuită de luptă cu viața și o dorință de a reuși greu de neîmplinit.

Implica-te si tu. Schimba o viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate