Caută
Close this search box.

DREPTATE. DRAGOSTE. COMPASIUNE. PERSPECTIVE ȘI BUGET ADRA ROMÂNIA 2023

Miercuri, 23 noiembrie 2022, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, în vederea evaluării activității organizației pentru anul în curs și a aprobării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2023.

În cadrul întâlnirii, s-au validat deciziile Consiliului Director, proiectele ADRA 2022 – 2023, grila și procentul de salarizare, raportul administratorului și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023 și rapoartele departamentelor, un timp special fiind acordat proiectelor „Speranță pentru Ucraina””Sprijin Umanitar COVID-19””Vreau la școală!” și ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”.

„Felicit personalul Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor pentru modul în care a gestionat provocările anului 2022. Suprapunerea mai multor crize, cauzate atât de pandemie, cât și de războiul din Ucraina, a generat multiple posibilități de implicare. Pentru a aprecia dimensiunea proiectelor noi, fără a neglija activitățile desfășurate în mod curent, amintesc faptul că numărul angajaților a crescut de la 15 persoane la 116. Printr-o colaborare strânsă cu structurile regionale ale Bisericii, numărul convoaielor umanitare având ca destinație Ucraina a depășit 50. Prin serviciul celor aflați în prima linie a misiunii adventiste, copii defavorizați, refugiați și persoane cu nevoi speciale sau afectate de necazuri au primit un sprijin important. În final, membrii forului de conducere al ADRA România au acordat un vot unanim de încredere și susținere pentru întreaga echipă de voluntari de la nivelul național”, a declarat Aurel Neațu, președintele ADRA România și președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

„Pe 23 noiembrie 2022 s-a întâlnit Adunarea Generală a membrilor ADRA România, în vederea evaluării activității organizației în anul în curs și pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2023. Ceea ce a impresionat a fost faptul că evoluția evenimentelor socio-politice ne-a pus brusc în fața unor activități și bugete la care poate speram, dar nu credeam ca fiind iminente. Războiul din Ucraina și accentuarea pandemiei cu COVID-19, deși noi așteptăm diminuarea sau dispariția, a mobilizat brusc și peste așteptări agenția. Deși ADRA România a făcut față acestui șoc european, dacă nu chiar mondial, personal iau aceste evenimente din anul 2022 ca un semnal și consider că de acum încolo trebuie să fim tot mai pregătiți pentru tot felul de provocări din ce în ce mai mari și poate mai catastrofice”, a declarat Adrian Dragomir, membru BOARD ADRA România.

„În fiecare an, ADRA România și-a dorit ca previziunile bugetare pentru anul următor să fie depășite, așa că a încercat să anticipeze reprezentativ și să abordeze strategic viitorul. Situațiile neașteptate de care suntem convinși că nu vor ezita să apară, nu ne vor înspăimânta, ci, ca de fiecare dată, ne vor da imboldul de a merge mai departe, mai încrezători în implementarea tuturor proiectelor mari și îndrăznețe în acord cu numele pe care îl purtăm: Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor. Știm că nu este ușor, însă știm că ADRA România are o mulțime de sponsori, parteneri și voluntari care fac ca lucrul acesta să devină o realitate. Mai presus de toate, Dumnezeu rămâne Partenerul nostru nevăzut. Sunt atâția beneficiari care deja ne așteaptă!”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Proiectele ADRA România pentru anii 2022 – 2023 se încadrează în cele 5 direcții de acțiune ale Agenției: Dezvoltare economică, Educație și sănătate de bază, Lupta împotriva violenței în familie, Asistarea victimelor dezastrelor naturale și Asistarea categoriilor sociale defavorizate.

Dintre toate proiectele desfășurate, proiectul ADRA ”Vreau la școală!” se remarcă printr-un număr mare de înscrieri de la an la an. Un număr de 436 de elevi cu rezultate remarcabile la învățătură au fost aprobați pentru a fi susținuți prin acest proiect în anul școlar 2022-2023. Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” susține la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate