Caută
Close this search box.

„Este extraordinar ceea ce faceți!”: Școala mea, un loc frumos! – un nou proiect ADRA implementat cu succes

Miercuri, 12 iunie 2024, a avut loc în comuna Grințieș, județul Neamț, un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA „Școala mea, un loc frumos!”. Obiectivul principal al proiectului a fost reabilitarea a două săli de clasă din clădirea Grădiniței cu Program Normal Grințieșu Mic, parte a Școlii Gimnaziale „Constantin Panțiru” din Grințieș, pentru a asigura condiții optime desfășurării actului didactic. Această reabilitare a inclus instalarea unui sistem de încălzire centrală pentru ambele săli de clasă, lucrări de reparații și zugrăvire a pereților, precum și montarea parchetului și a gresiei. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei 40 de elevi din cadrul școlii.

ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză „Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes acest proiect care contribuie la desfășurarea în condiții optime a procesului de educație.

Proiectul „Școala mea, un loc frumos!” s-a desfășurat pe o perioadă de 3 luni și 15 zile, demarând pe data de 28 februarie 2024 și finalizându-se pe data de 12 iunie 2024. Scopul proiectului, cu o investiție de 14.000 EUR, a fost îmbunătățirea condițiilor de învățământ prin amenajarea la standarde actuale și moderne a spațiului destinat procesului de educație.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat: “ADRA România investește în potențialul oamenilor încă din 1990. Copiii și tinerii sunt principalii beneficiari ai ADRA. Ne bucurăm de faptul că numărul acestor copii beneficiari ADRA este în continuă creștere. „Școala mea, un loc frumos!” este un proiect de suflet implementat de ADRA. Credem că egalitatea nu este determinată doar de locul în care se desfășoară activitatea, ci și de motivație, determinare, obiectivele propuse și de personalul implicat. Este un privilegiu pentru noi să fim aici. Păstrați prețuirea ADRA pentru fiecare dintre voi”.

„Mii de mulțumiri finanțatorului și vouă, ADRA România, căci prin voi s-a putut implementa proiectul „Școala mea, un loc frumos!” pentru elevii școlii noastre. Colaborarea a fost una foarte bună, iar copiii se bucură acum de două clase frumos amenajate. Tot ceea ce s-a făcut prin efort comun a avut ca scop crearea de condiții optime pentru ca atunci când copiii pășesc în școală să se simtă ca acasă, într-un spațiu deschis, frumos, igienizat și cu un cadru cât se poate de vesel”, a declarat Daniel Diaconu, Director Școala Gimnazială Grințieș, Neamț.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru ceea ce ați făcut pentru noi și vă felicit pentru munca depusă. Ne-am bucurat foarte mult de implementarea acestui proiect în comuna Grințieș, pentru că el completează eforturile pe care și noi le facem pentru a susține educația. Pentru noi, acest proiect este o mare realizare. Este extraordinar ceea ce faceți și vă dorim mult succes în toate proiectele!”, a declarat Ana Buștihan, Primar comuna Grințieș, Neamț.

„Investiția în educație este o investiție pe termen lung și cea mai bună pentru viitorul nostru, cât și al copiilor noștri. Datorită acestui lucru ne-am dorit să investim în comunitatea din Grințieș și le mulțumim tuturor pentru colaborare și implicare. Recondiționarea acestor două săli de clasă s-a făcut pentru a avea condiții mai bune de învățare. Ne bucurăm pentru efortul depus în cadrul acestui proiect, efort care a meritat până la final. Copiii de astăzi sunt viitorul de mâine”, a declarat Ciprian Bistriceanu, reprezentant finanțator.

„Este o mare onoare și o bucurie pentru noi să participam la încheierea proiectului „Școala mea, un loc frumos!”, care a avut ca scop îmbunătățirea condițiilor pentru desfășurarea procesului de educație. Aceste condiții s-au îmbunătățit vizibil datorită implicării ADRA în comunitatea noastră educațională. Mulțumesc tuturor, în special minunatei echipe ADRA, pentru că a răspuns nevoilor noastre. Felicitări pentru tot ceea ce faceți. Implicarea dumneavoastră a fost excepțională contribuind astfel la un act educațional de calitate”, a declarat Ioana Bistriceanu, reprezentant Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

„Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că astăzi am ajuns la acest moment de final. Inima mea este plină de bucurie când văd că printr-o colaborare bună și deschisă, prin seriozitate și transparență putem face lucruri frumoase pentru școlile din comunitățile locale. ADRA România investește în proiecte de educație, deoarece consideră că educația este macazul care poate schimba direcția unui copil în viață. Mulțumesc finanțatorului pentru încrederea acordată, apreciere pentru autoritățile locale și conducerea școlii și toată recunoștința echipei care a executat lucrările în cadrul acestui proiect. Mulțumesc de asemenea colegilor din echipa ADRA și tuturor celor care și-au dat mâna pentru ca școala acesta să fie cu adevărat frumoasă și să devină un loc plăcut pentru copii”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

„Nu greșesc când spun că viitorul aparține educației. Ați reușit să duceți la bun sfârșit și să îndepliniți toate dorințele copiilor din comuna aceasta. Mă gândesc la efortul pe care l-au depus cei care au lucrat la implementarea proiectului ADRA „Școala mea, un loc frumos!”. Nu putem decât să ne bucurăm pentru acești copii că au un loc unde să învețe ca să ajungă oameni mari și de valoare. ADRA face lucruri foarte bune! Mii de mulțumiri tuturor celor care s-au implicat”, a declarat Mugurel Asaftei, Secretar General Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.

„Mă bucur că acești copii se pot bucura de rezultatele muncii depuse pentru ca ei să poată învăța în condiții normale și să-și îndeplinească visele pe care le au. Vrem ca oamenii să fie frumoși, însă trebuie educați. Cadrele didactice sunt dedicate spre formarea lor, iar acest lucru mă face să simt că mai este o speranță pentru ei. Sunt fericit pentru realizarea acestui proiect. Încet, încet, vom urca treaptă cu treaptă pe piramida educației, unde vom ajunge la lucrurile cele mai de dorit. Îmi doresc din suflet ca acești copilași frumoși să poată învăța, având deja cele necesare pentru o educație mai bună. Domnul cu noi toți!”, a declarat Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.

„Educația și sănătatea sunt lucruri de bază, în special în biserica adventistă. Copiii sunt moștenirea noastră, iar educația pornește din familie. Mulțumesc tuturor pentru implicarea în acest proiect”, a declarat Constantin Ciobanu, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Școala mea, un loc frumos!”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate