Alin George Patape, din Afumați, județul Ilfov, de când s-a născut, ochii lui au distins doar umbre. Nu a văzut frumusețea unei flori, nici culorile minunate ale curcubeului și nici chipul mamei sale. Pe lângă problemele de sănatate ale lui Alin, situația financiară și condițiile de trai sunt foarte precare în familia sa. Mama și fiul locuiesc, de mai bine de 14 ani, într-un spațiu care era folosit ca grajd în trecut. În spațiul locuit, și-au amenajat 2 camere. Structura clădirii nu este foarte bună: tavanul poate să cadă oricând, iar atunci când plouă sunt inundați. Mama este nevoită zilnic să aducă de departe apă pentru băut și pentru a se spăla, de cele mai multe ori o ajută și Alin. Cu toate că locuiesc în condiții precare, Alin este bun la învățătură. Pentru el, școala este a doua lui casă: are parte de căldură în timpul de iarnă, activități, iar profesorii îl încurajează și îi sunt aproape.
”Alin are o memorie foarte bună, reține cu multă ușurință conținutul predat, cuvintele, atât la orele mele, cât și la celelalte materii ” a declarat Domnul Bogdan Petrescu, profesor limba engleză la Școala Specială pentru Deficienți de vedere.
În fiecare an, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România construiește case în cadrul proiectului ”În sfârșit. acasă!” pentru familiile defavorizate, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de viață ale acestora. An de an, în colaborare cu autoritățiile locale sunt selectate familii, care sunt sprijinite pentru a avea un viitor mai bun și un mediu adecvat creșterii și educării copiilor familiilor beneficiare.
În anul 2015, Alin și mama sa s-au numărăt printre beneficiarii proiectului ”În sfârșit, acasă!”. Autoritățiile locale au realizat demersurile necesare în vederea ajutorării acestei familii alocându-se o suprafață de teren necesară pentru construcția casei. Monica Porav, mama lui Alin, a făcut sacrificii mari pentru a împlini visul lui Alin ca iarna aceasta să stea la căldură și într-un loc sigur. Fundația casei a fost turnată din banii obținuți de mama prin accesarea unui credit bancar pe care îl restituie lunar din pensia de însoțitor. De asemenea, voluntarii ADRA România s-au mobilizat, începându-se construcția unei clădiri noi.
”Principiul biblic care spune că este mai ferice să dai decât să primești este adevărat. Mă simt împlinit când când văd oamenii sau copiii care au nevoie de ajutor, că sunt ajutați” a declarat Domnul Cornel Dobre, pastor și voluntar ADRA România
”Suntem impresionați de oamenii care stau în condiții deplorabile, comparând cu condițiile pe care le avem noi. Rostul nostru este să ajutăm pe alții. Dacă am primit, să dăm și altora” a declarat Domnul Titi Pârvan, pastor și voluntar ADRA România
ADRA România promovează un viitor mai bun. Împreună îl putem ajuta pe Alin să se mute, în această toamnă, în noua casă pentru ca iarna să aibă căldură și un adăpost sigur!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfărșit, acasă!” și să se implice, o pot face:
- prin voluntariat;
- prin donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului);
- prin donații materiale (în special materiale de construcții, uși, obiecte sanitare), dar și
- donând chiar acum direct pe site-ul ro/doneaza, pentru proiectul ”În sfărșit, acasă!”.
Puteți viziona ediția din cadrul emisiunii ”Din toată inima!” despre Alin, care a fost difuzată la Speranța TV, în data de 25.06.2016, accesând următorul link: http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-contribuie-la-realizarea-unui-vis-invitati-cornel-dobre-titi-parvan-25-06-2016/
Schimbă o viață și vei schimba lumea!
ADRA România