Caută
Close this search box.

Finantare de 42.000 de Euro pentru Centrul de Primire in Regim de Urgenta Pentru Victimele Violentei in Familie gestionat de ADRA Romania

În urma unei Hotărâri a Consiliului General al Municipiului București, Primaria Generală, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, s-a aprobat un acord de asociere cu ADRA România în vederea susținerii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă Pentru Victimele Violenţei în Familie – Casa ADRA.

Acordul prevede atât o finanţare de 42.000 de Euro pentru sprijinirea ADRA în asigurarea adăpostului, hranei, consilierii psihologice, asistenţei sociale şi medicale a victimelor violenţei în familie, cât și o colaborare mai strânsă în ceea ce privește combaterea acestui fenomen.

Evident, suntem foarte fericiți. Pentru noi reprezintă o confirmare a faptului că am fost remarcați ca parteneri credibili și eficienți în domeniul combaterii violenței în familie. De asemenea, sperăm ca de acum campaniile noastre să fie mai vizibile și mai eficiente, iar colaborarea cu specialiștii Direcției Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va ajuta cu siguranță la diminuarea fenomenului în mod practic.

a declarat directorul executiv al ADRA România, Sorin Goleanu.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. În acest centru, ADRA oferă cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. Serviciile oferite includ şi consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

De asemenea, campaniile realizate în această perioadă („Îți place să dai? Alege-ți un partener pe măsură!” desfășurată în parteneriat cu campionul monidal Leonard Doroftei și campania „Dai în ea? Dăm în tine! Cu LEGEA!” menită, alături de alte inițiative ale societății civile, să convingă autoritațile de importanța modificării Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie) a făcut ca ADRA România să fie recunoscută ca un lider de opinie important pentru populație, un partener de încredere și vector de vizibilitate pentru cei care au susținut aceste proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate